Đurić pozvao Srbe da glasaju za Srpsku listu: 19. maja ne smemo biti lenji i posvađani

Autor: Tanjug

Vesti

15.05.2019

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić pozvao je večeras Srbe na severu Kosova i Metohije da izađu na izbore u nedelju 19. maja i glasaju za Srpsku listu da ne bi dozvolili da Albanci preuzmu kontrolu nad srpskim opštinama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Đurić

Ukazujući da se albanska strana nada da će Srbi 19. maja biti lenji i podeljeni i posvađani, Ðurić je poručio da "mi moramo da pobedimo za Srbiju".

- Mi tada branimo naše kućne pragove i pravo da to bude sprsko kao što je uvek bilo. Oni bi hteli da u Kosovskoj Mitrovici pobedi albanski kandidat Gondža Čauši. Neki nažalost su se i odavde našli da to podrže, kao ovi iz SZS - rekao je Ðurić gostujući na televiziji Pink.

On je ukazao da ovi izbori nisu takmičenje kao klasičnoj političkoj utakmici, kao u drugim delovima Srbije.

- Prema Albancima moramo da budemo jedinstveni i moramo svi da izađemo i da podržimo Srpsku listu, kao jedinu srpsku opciju tamo - naglasio je Ðurić.

 

 

On je osudio najavu jednog od organizatora protesta "1 od 5 miliona", Marka Jakšića iz Kosovske Mitrovice, da će glasati za kandidata albanske partije, ocenjujući da to nije naivno.

- On je sada javno i otvoreno pozvao građane da glasaju protiv sprskog kandidata, a za albanskog kandidata. To sve govori o njima i njihovoj politici. Molim građane na severu KiM da ne nasedaju na ovakve stvari jer ne smemo da dozvolimo da padnemo u blato takve dnevne politike kojoj ništa nije sveto i koja je spremna sve da žrtvuje zarad nade da bi jednog dana mogli da se dočepaju vlasti - naglasio je Ðurić.

Istakao je da ovi izbori u četiri opštine na severu KiM nemaju nikakve veze sa dnevnom politikom.

- Ovo su izbori u kojima se radi o opstanku četiri opštine sa srpskom većinom - zaključio je Ðurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
mirko

15.05.2019 17:57

Srbi moraju izaci na izbore

boxy

15.05.2019 17:57

Da izadju nasi,bolje je da mi izaberemo svoje kadrove,nego da nam Siptari postavljaju svoje.

Cara

15.05.2019 18:04

Vreme je da se Srbi ujedine i izbore za svoja prava.Ljudi,izadjite,glasajte i ne dozvolite im da pobede!

Mija

15.05.2019 18:04

Sada je najvaznije za Srpski Narod da budu jedinstveni.Prioritet je sacuvati mir i spreciti sukobe,ali ne dozvoliti ponizavanja i ucenjivanja.Srbi na KIM,znaju ko se za njih bori,i ja verujem da ce podrzati Srpsku Listu.