UST podržava uvođenje Tijaninog zakona

Autor: Republika

Vesti

15.05.2019

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina sudija i tužilaca pozdravlja ulazak Zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika u skupštinsku proceduru, nalazeći da se radi o izmenama krivičnog zakonodavstva od kojih se očekuje da daju rezultate kako u oblasti daljeg suzbijanja kriminala, tako i u rešavanju pitanja koja hronično muče pravosudni sistem decenijama unazad.

RepublikaFoto: printscreen/facebook
Tijana Jurić

Posebno izmene koje su proistekle iz inicijative Fondacije "Tijana Jurić” koje predviđaju propisivanje kazne doživotnog zatvora za najteže oblike krivičnih dela i to teško ubistvo, silovanje, obljuba nad nemoćnim licem i obljuba nad detetom, kada su izvršena prema detetu, maloletnom licu, bremenitoj ženi i nemoćnom licu, što smatram velikim uspehom Fondacije, koja je izvorne ideje građana, u saradnji sa resornim ministarstvom i predstavnicima struke, dovela na korak od toga da postanu stvarnost i sastavni deo pravosudnog sistema.

UST, koje je svoj skroman doprinos dalo unutar radne grupe koja je radila na ovim izmenama, očekuje usvajanje zakona i njegovo stupanje na snagu u najkraćem roku, budući da isti predstavlja dobar temelj za dalju prevenciju vršenja krivičnih dela, koju sledstveno mora pratiti dalji rad na unapređenju izvesnosti kažnjavanja učinilaca i jačanje svih kapaciteta pravosudnog sistema, sve u interesu građana Republike Srbije i društva u celosti.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading