Vučić povodom smrti Miše Janketića: Ispunjeni smo tugom i skrhani bolom, ali imamo na čemu da budemo zahvalni

Autor: Republika

Vesti

15.05.2019

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća porodici Janketić, povodom smrti Mihaila Miše Janketića u kome je naveo da nas je napustio veliki čovek i umetnik.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. MIRKOVIĆ
Aleksandar Vučić

- Danas je naš narod, kulturu i glumište napustio veliki čovek, umetnik i učitelj, koji je ove godine odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge. Njegov rad decenijama je gradio našu kulturu i činio lepšim naše živote - naveo je predsednik Aleksandar Vučić.

On je dodao da je Janketić svojim radom, zalaganjem i nesebičnošću uspeo da se za života svrsta u red besmrtnih dramskih umetnika.

 

 

- Njegova ljudska veličina gradila se čovečnošću, nenametljivošću i skromnošću. Iako ispunjeni tugom i skrhani bolom u ovom trenutku, imamo na čemu da budemo zahvalni - bili smo savremenici velikog Mihaila Miše Janketića - navodi se u pismu saučešća presednika Vučića.

Dačić je istakao da je Janketić ostavio neizbrisiv trag u kulturnom životu Srbije.

- Sa velikom tugom primio sam vest o odlasku Miše, osobe velikog talenta i jedne od najvećih glumačkih legendi, koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturnom životu Srbije, ali i Jugoslavije. Svojom uvek jedinstvenom i sugestivnom glumom, ali i šarmom, Miša je obeležio jednu epohu u jugoslovenskoj i srpskoj umetnosti - naveo je Dačić.

On je dodao da je Janketić svojim decenijskim radom obeležio živote svih gledaoca.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

- Svojim decenijskim radom u pozorištu, na filmu, televiziji i radiju obeležio je živote svih nas, a, siguran sam, ostaće inspiracija i mlađim naraštajima pozorišne scene i velikog platna. Odlazak Miše, velikog glumca, koji je retko govorio o sebi i otišao tiho, veliki je gubitak za kulturnu scenu Srbije. Nedostajaće nam svima njegova odanost i privrženost publici koja ga je volela i poštovala, a kojoj se on nesebično davao - kazao je Dačić.

Ministar spoljnih poslava je još rekao da će mu Miša Janketić ostati u sećanju kao osoba koja je na sve počasti koje su joj ukazivane, kao i na sva priznanja koja je dobijao, uvek odgovarao skromno, ističući i zasluge svojih kolega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Djape ja

15.05.2019 12:04

Ostavi nas još jedna legenda glumišta.

Vesna

15.05.2019 12:06

Tuga za celu Srbiju. Saučešće porodici, ati legendo počivaj u miru.

marica

15.05.2019 12:21

Jos jedan velikan,koji nas je napustio

Tina77

15.05.2019 12:23

Slava mu!!! Ostavio je neizbrisiv trag...