Predsednik Vučić na početku izgradnje kampusa NCR: Srpska pamet sposobna za velika dela, niko nas neće zaustaviti

Autor:

Vesti

14.05.2019

08:56 >> 08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početku radova na izgradnji najsavremenijeg tehnološkog NCR kampusa na Novom Beogradu prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije obratio se prisutnima na početku izgradnje radova kampusa i tom prilikom istakao da je njegovo prisustvo znak američkoj kompaniji da uvek može da računa na njega.

- NCR novi kampus u Srbiji biće veći od onog u Atlanti, i to pokazuje da odnos između naše zemlje i SAD može da bude neuporedivo bolji. Zaposleni u NCR dopineće da i Amerika bude uspešnija ili još uspešnija - naveo je Vučić.

On je istakao da je Srbiji njena pamet jako važna i da uz njen razvoj nezaustavljivi stremimo ka budućnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Označen početak gradnje tehnološkog kampusa NCR

- Srbiji danas najviše treba pamet, ali ne ona pretenciozna, već ona koja se uči, narasta znanjem. Takvu pamet razvijamo na mestima kao što je ovaj kampus. Dnevno će i do 5.000 ljudi ovde smišljati rešenja za izazove koji su pred njima. Što više koristimo pamet i razvijamo je, i budućnost će nam biti bolja. Zbog toga nam je NCR tako važan, on nam pokazuje da možemo sve ono što nam se činilo nedostižnim, a to je da smo sposobni za velika dela. To je put kojim je Srbija krenula i neće se zaustaviti - poručio je predsednik Srbije.

 

 

Na početku izgradnji radova prisustvovao je i američki ambasador u Srbiji Kajl Skot koji je istakao da nijedna kompanija nije zabeležila toliki uspeh kao NCR i naveo zbog čega se ova kompanija odlučila za Srbiju. 

RepublikaFoto: Tanjug
Kajl Skot

- Privukla ih je visokokvalifikovana radna snaga koja govori strane jezike. Sve više američkih firmi slediće primer NCR. Ovaj novi kampus doneće nova radna mesta, a kompanija će se tako pridružiti grupi najvećih poslodavaca u Srbiji - istakao je Skot.

Podsetimo,  vrednost investicije u izgradnju najsavremenijeg tehnološkog NCR kampusa je oko 90 miliona dolara.

Zgrada kampusa će zauzimati površinu od oko 30.000 metara kvadratnih i imaće dva sprata ispod zemlje za parking, prizemlje u kome će se nalaziti maloprodajni i ugostiteljski objekti i još sedam spratova najsavremenijeg poslovnog prostora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
sasa

14.05.2019 08:48

Novi investitor, nova radna mesta i zaposleni sa visokom strucnom spremom.

jana

14.05.2019 08:50

Sve pohvale za ovakvo predsednikovo zalaganje.

Ana

14.05.2019 08:52

Ovo su sjajne vesti.Za Srbiju a pre svega za Beograd....

Miki

14.05.2019 08:52

Srbija se razvija u svakom pogledu.