Zoran Dragišić: Dijalog države i crkve pokazuje da nema podela

Autor: Tanjug

Vesti

13.05.2019

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor Fakulteta bezbednosti i narodni poslanik Zoran Dragišić pozitivno je ocenio prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića sednici sabora Srpske pravoslavne crkve, ističući da se pokazalo da nema podela i da nema oko čega ni da ih bude, jer nikakvo konačno rešenje za KiM nije na stolu.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Zoran Dragišić

Dragišić je istakao da je dijalog crkve i države koristan i potreban kako bi se javnost u Srbiji, kao i međunarodna javnost, uverile da u Srbiji ne postoje nikakve podele.

On je rekao da među predstavnicima crkve i države nema disonantnih tonova, kao što, kako je naveo, pojedinci pokušavajau da plasiraju informacije da postoje sukobi između Vučića i SPC po pitanju rešenja pitanja Kosova.

- Srbija nije pocepano društvo i ako postoji tema oko koje bismo se lako saglasili, to je pitanje KiM - naveo je Dragišić gostujući na TV Pink. 

 

 

On je naglasio da nema nikakvog konačnog plana i da nikakvo konačno rešenje nije na stolu i nije ni tako blizu. 

- Nema ni oko čega da bude nekog sukoba - ocenio je Dragišić i primetio da nema ništa loše za Srbiju u tome što među vladikama, ministrima, poslanicima, postoje različita gledišta kako kosovsko pitanje treba da bude rešeno.

On je naveo da glas SPC treba da se čuje, imajući u vidu njenu ulogu na KiM, broj svetinja i uticaj na narod i imajući u vidu da je SPC jedina funkcionalna institucija oko koje se narod okuplja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading