Zločince stiže ruka pravde: Daut Haradinaj i Tači uskoro na saslušanju u Hagu?!

Autor: Tanjug

Vesti

12.05.2019

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brat kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, Daut, i kosovski predsednik Hašim Tači trebalo bi narednih dana da odu na saslušanje u Specijalni sud u Hag, piše "Blic", pozivajući se na diplomatske krugove.

RepublikaFoto: facebook.com/Daut Haradinaj
Daut Haradinaj

Njih dvojica bi trebalo da daju izjave pred Specijalnim sudom za zločine koje su počinili pripadnici tzv. OVK nad Srbima i drugim nealbancima na Kosovu, a izvor lista kaže da se u najstrožoj drži u kojem svojstvu će to biti.

Prve optužnice bi, prema saznanjima "Blica", trebalo da budu podignute ove godine.

"Pitanje je da li će ova dvojica ići u svojstvu svedoka ili optuženih. Ipak, indikativno je to da je većina onih koji su bili u statusu svedoka bili saslušavani u Prištini", prenosi list reči sagovornika za kog navodi da je upućen u dešavanja.

Isti izvor navodi i da je to u stvari jedna od pozadina uzavrele atmosfere i divljanja političara na Kosovu i okidač za provokacije poput usvajanja rezolucije o navodnom genocidu Srba, pretnji da će "kukavice biti uhapšene" i kontramerama.

- Baš taj koji je pretio hapšenjm Srba, Kadri Veselji, prošle nedelje bio je u Hagu i davao izjave, a kasnije se svim silama trudio da to sakrije - naveo je izvor lista.

 

 

Izvor navodi da, što se Ramuša Haradinaja tiče, kako sada stvari stoje, on neće biti predmet optužnice i to zbog nedostatka svedoka jer su u međuvremenu "svi koji su mogli bilo šta da kažu o njegovim zločinima nestali sa lica zemlje".

- Jasno je, ipak, da će ga odlazak njegovog brata, inače poslanika Alijanse za budućnost Kosova, znatno politički oslabiti - navodi sagovornik lista.

U tom kontekstu, "Blic" prenosi i izjavu prištinskog advokata, Tahira Recaja, akreditovanog od Specijalnog tužilaštva, da zastupa još dve osobe koje je tužilaštvo pozvalo na saslušanje koje, međutim, nije želeo da imenuje.

- I ovog meseca imam još dva klijenta koji će se pojaviti u Specijalnom tužilaštvu, ali njihova imena neću objaviti. Imao sam i druge koji su bili saslušani, a javnost o tome nije bila obaveštena jer oni to nisu želeli - rekao je Recaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading