Opozicija za zabranu rada SNS, SRS i SPS

Autor:

Vesti

13.05.2019

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nečuveno! Advokat Vladimir Gajić, jedan od najbližih saradnika lidera Narodne stranke Vuka Jeremića, hoće da zabrani SNS, SRS i SPS. Ovu suludu ideju stručnjaci su listom osudili i poručili da je u pitanju najgora komunistička metoda.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Vladimir Gajić na protestu

Gajić je, naime, na protestu opozicije "Jedan od pet miliona" u subotu u Beogradu rekao da je po smeni aktuelne vlasti pred Ustavnim sudom potrebno pokrenuti predlog da se zabrani rad SNS, SRS i SPS "zbog svega što su činili poslednjih 30 godina".

- Sadašnja opozicija mora se obavezati da će posle promene vlasti kreirati mehanizme koji će omogućiti da se država trajno otrgne iz zagrljaja mafije i biće potrebna nova akcija kakva je bila "Sablja" - poručio je on.

Članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović poručila je da pozivi na zabranu rada SNS pokazuju svu bezidejnost opozicije, ali i mržnju i ostrašćenost prema političkim protivnicima.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vuk Jeremić

- Prvo su hteli vlast bez izbora, a sad bi da zabrane rad političkim protivnicima, i to SNS, koji uživa najveće poverenje građana. Njih nije briga ni za demokratiju, ni za volju građana, već isključivo žele vlast. A kad govore o odgovornosti za sve što se dešavalo u poslednjih 30 godina, trebalo bi da pogledaju i na svoj učinak dok su bili na vlasti - poručila je Mihajlovićeva.

Komentarišući izjavu ministarke Mihajlović da naprednjake ne mogu da pobede na izborima, Vladimir Gajić je SNS uporedio sa Hitlerom.

Foto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

- Ni Hitlerovu stranku niko nije mogao da pobedi na izborima, pa je opet zabranjena. To da li ćemo ih pobediti na izborima, videćemo - rekao je Gajić.

SLEDEĆE STRELJANJE

Ministar energetike Aleksandar Antić kaže da ljudski može da razume da SZS poteže sve teže reči kako im se osipa publika na demonstracijama, ali se pita šta može da bude poruka sledeći put.

- Da treba postreljati sve iz SNS i SPS? Teške reči ne mogu da prikriju činjenicu da su protesti dela opozicije doživeli krah i da se približavaju svom definitivnom kraju. Ali tražiti zabranu dve najveće partije u Srbiji je zaista van pameti, a naročito van pravničke i političke pameti, koju u ime Saveza zastupa Gajić - naglasio je Antić.

Simić: Na isti način kako je izdao i prodao poverenje kolega advokata može se očekivati da će se poneti i prema građanima

Lider radikala Vojislav Šešelj u svom maniru je poručio da je Gajić "veliko đubre u moralnom pogledu".

Foto: ST/N. MANDIĆ
Vojislav Šešelj

- On je 1992. bio izabran za saveznog poslanika na listi SPO, a onda ga je Udba vrbovala da učestvuje u puču protiv Vuka Draškovića i otimanju SPO. Reč je o jednom udbaškom provokatoru i ne bi me začudilo da se ustanovi da i nastavlja takav posao - rekao je Šešelj.

Gajić: Zakon daje mogućnost zabrane partija

Vladimir Gajić za Srpski telegraf kaže da ne vidi ništa sporno u svom predlogu.

- Zakonska je mogućnost da se zabrani rad nekoj stranci. A ja sam uveren da za SRS i SPS ima mnogo argumenata za to zbog rada koji su imale od devedesetih do 2000, a da ne pričam da je šef radikala pravosnažno osuđen kao ratni zločinac. Ima pravnih argumenata puno, a kada odu sa vlasti, videćemo šta će Ustavni sud da odluči kada im predložimo to, kao što sam rekao. Ta moja ideja nije nezakonita, ona je predviđena propisima - rekao je Gajić.

KOMUNISTIČKI METOD

Advokat i narodni poslanik SNS Vladimir Đukanović kaže da Gajić predlaže najgore komunističke metode.

- Zanimljivo je da se gospodin Gajić, koji se deklariše kao veliki antikomunista s obzirom na to da je potomak čoveka koji je morao da pobegne zbog komunizma, zalaže baš za te komunističke metode najgorih zabrana - kazao je Đukanović za Srpski telegraf.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Ivan Simić

Poznati advokat Ivan Simić kaže da je Gajić svojevremeno izdao kolege.

Lažni predstavnik advokata

Iako nije želeo da komentariše Gajićev zahtev, predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor istakao je pak da je dezinformacija da je Gajić predsednik Advokatske komore Beograda, kako se pojedinima očito predstavlja. Naime, Gajić i grupa advokata koja ga je podržavala protivili su se izborima održanim maja 2017. za čelno mesto AKB, pa su u junu te godine održali svoje izbore, na kojima je Gajić izabran za predsednika AKB. Ipak, jedini merodavni predsednik te komore je Tintor.

- Kolega Vladimir Gajić zakulisnim dogovorima i radnjama izdao je i prodao poverenje advokata Beograda koje je svojevremeno zadobio. Nažalost, advokatura je kasno shvatila da je pogrešno izabrala, a kolega Gajić, koga smo bukvalno uneli u fotelju predsednika, zadobijeno poverenje stavio je u funkciju rehabilitacije posrnule političke karijere. Na isti način kako je izdao i prodao poverenje kolega advokata Beograda, može se očekivati da će se poneti i prema građanima od kojih sada traži poverenje, kao što je to nekada tražio i od svojih kolega - naveo je Simić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Djape ja

13.05.2019 06:45

Dobro ako njih zabranite,kome onda mislite da dozvolite,možda pekarima iz Borče.

svetko

13.05.2019 07:04

Mislim da imate pravo, ukinuti sve stranke, zabraniti svima rad osim ljudima u Savezu i samo na taj nacin mozete postati vlast ili pak ni tada?! ;)

Marko

13.05.2019 07:19

Zašto zabrani?! Zato što ih narod podržava.

Anica

13.05.2019 07:30

Oni pokusavaju da se izvucu Iz blata sa nekim nebulozama, ali toliko su nebitni da ih vise niko ni ne vidi ni ne slusa.