Je li kult ličnosti i kada Makron organizuje defile? Vučić iz Skoplja odbrusio kritičarima

Autor: Tanjug

Vesti

12.05.2019

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić žustro je reagovao na kritike da je cilj prikaza vojno-policijske parade u Nišu podizanje kulta ličnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Neki u regionu bi želeli slabu Srbiju, ja im se izvinjavam što je Srbija jaka! Kada je Dojče vele bilo šta pozitivno rekao o Srbiji? Ili o tome što je srpska vlast uradila? Sećate li se toga? Ne sećate se? Ni ja. Ako neko hoće da mi kaže da je, kad Makron drži defile, to kult ličnosti, onda u redu. Ili to važi samo za nas na Balkanu, pošto mi valjda ne smemo da radimo ništa što ovi veliki smeju da rade - rekao je Vučić u razgovoru sa novinarima u Skoplju, gde je prisustvovao inauguraciji Steve Pendarovskog, predsednika Severne Makedonije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vojna parada u Nišu

Šef države istakao je da je parada u Nišu bila izvanredna i da je ponosan na sve što su građani mogli da vide tog dana.

- Parada je pokazala sveukupnu nacionalnu i ekonomsku konsolidaciju Srbije - istakao je Vučić.

Povodom kritika na njegov račun zbog učešća generala Vladimira Lazarevića, koji je u Haškom tribunalu odslužio kaznu i koji je učestvovao u maršu "Besmrtnog puka" na obeležavanju Dana pobede, Vučić je rekao:

Neki u regionu bi želeli slabu Srbiju, ja im se izvinjavam što je Srbija jaka!

- Šta bih mogao na to da kažem? I to kažu ljudi koji su bombardovali ovu zemlju i ubijali našu decu? Sve to ostavite po strani, nešto drugo je važnije tu kad je po sredi region - rekao je Vučić

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Patrijarh Irinej

Govoreći o pozivu patrijarha Irineja da prisustvuje Saboru SPC, ali i spekulacijama medija da su neke vladike protiv njegovog obraćanja, Vučić je naglasio da je za njega velika čast što će prisustvovati tom događaju i da je to prilika da predstavi ono što radimo i da odgovori na sve neistine.

- Uopšte se neću libiti da onima koji su tražili moju anatemu i govorili najlošije stvari o meni odgovorim ne uvredama, nego činjenicama i da govorim o budućnosti Srbije... Mogu da kažem koliko je vladika sa oduševljenjem podržalo predlog patrijarha da govorim na Saboru, ali se to nije dopalo Đilasovim čaušima, pa to nisu javili medijima - istakao je šef države.

 

Predsednik države rekao je da veruje da će Srbija i Severna Makedonija zemlje otkloniti šumove koji su postojali u prethodnom periodu. Dodao je da će ove godine uputiti i zvaničan poziv Pendarovskom da poseti Beograd. Naglasio je da je važno što je veoma dobra politička i ekonomska saradnja, a pre svega ekonomska, kao i da raste trgovinska razmena između Beograda i Skoplja.

Bugari oduševljeni Beogradom na vodi

Na pitanje s kim je od zvanica na prijemu u Skoplju razgovarao, Vučić je odgovorio:

- Sa Metom, najduže sa Radevom, sa Tačijem i drugima.

Dodao je da se bugarski predsednik Rumen Radev interesovao za Beograd na vodi, pošto je impresioniran tim projektom i da če imati priliku da vidi to kada dođe u Beograd.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
sasa

12.05.2019 17:29

Ponosan sam na nase oruzane snage, na paradu koja je pokazala takticko-tehnicku opremljenost kao i profesionalnost!

Ruzica

12.05.2019 17:35

Vojna parada je samo pokazala koliko je ulagano u vojnu tehniku i opremu vojske.

Ana

12.05.2019 17:47

Srbija je hrabra i dostojanstvena!

Mirkan

12.05.2019 17:50

Pa sta oni zanju sta je kult licnosti.