Dik Marti o zločinima Šiptara na KiM: Ne zna se cela istina, mnogo krivaca nije odgovaralo

Autor: Tanjug

Vesti

11.05.2019

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši izvestilac Saveta Evrope o trgovini ljudskim organima na KiM Dik Marti izjavio je da se ne zna cela istina o zločinima na Kosovu i da mnogo krivaca nije odgovaralo za učinjeno.

RepublikaFoto: Tanjug/AFP
Dik Marti

- Samo istina oko konflikta na Kosovu može da dovede do pomirenja. Ja sam je samo malo razotkrio. Ostalo je još mnogo posla da se uradi na tom polju - rekao je Marti za "Večernje novosti".

Marti je rekao da njegova najnovija knjiga "Izvesna predstava o pravdi" govori upravo o tome, dok "Novosti" najavljuju da će prenositi njene najzanimljivije delove.

Knjiga sadrži elemente koje je Marti otkrivao u svojim istragama, u kojima mnogi zločini i zločinci ostaju nekažnjeni, kao što je to slučaj sa albanskim liderima na Kosovu, navodi list.

 

 

Prema rečima nekadašnjeg državnog tužioca za švajcarski kanton Tičino, profesora i predsednika Svetske organizacije za borbu protiv torture, mnogo vremena je izgubljeno u stvaranju suda za ratne zločine OVK na Kosovu.

On ističe da i dalje nema rezultata kao i da je ishod cele priče o odgovornosti za zločine na Kosovu neizvestan.

- I u sirijskom konfliktu za sve pokušavaju da optuže vlast. Stvari nisu tako jednostavne - kaže Marti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading