Prvo me snimali, a onda napali: Kako je superdeka rasturio Vukovog huligana

Autor:

Vesti

11.05.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo sam prolazio tuda. Nosio sam u kesi cipele koje sam poneo na popravku, oblande i štrudlu sa makom. Reagovao sam samo zato što sam video da me snimaju telefonima, i to iz čista mira. Zašto oni mene da snimaju kad im nisam dozvolio, nisam znao ni ko su, šta su, niti šta hoće, ovim rečima počinje ispovest za Srpski Telegraf Beograđanin Strahinja R. (68), koji je posle nokauta Jeremićevog huligana Marka Dragoslavića (27) na Trgu republike, zbog salvi uvreda i fizičkog nasrtaja, dobio nadimak Superdeka.

RepublikaFoto: twitter.com/Mican
Strahinja R. , deka koji je nokautirao bahatog Dragoslavića

HTEO SAM DA ODEM

Zbog incidenta je, kaže, još potresen i žao mu je što se uopšte desio. Priznaje da ne bi ništa ni pitao da je znao da su oni koji su ga napali ekipa Marka Bastaća, predsednika opštine Stari grad, iako su bili bezobrazni i snimali ga.

SUPERDEKA: Bežao sam sve dok mi nisu pale naočare. Sagnuo sam se da ih uzmem, pa su napadači otrčali u drugom pravcu

Strahinja je ispričao da je išao na autobus i da je čuo Simu Spasića kako govori: "Sramota je šta rade zbog žrtava na Kosovu". Prišao mu je, kaže, i potapšao ga po ramenu jer je i sam imao izvesne tragedije na Kosovu, što je očigledno zasmetalo mladićima, pa su počeli da ga snimaju.

Uplašio se, naglašava, kada je jedan od njih počeo da nasrće na njega, koji pritom nije bio sam, već ih je bilo više.

RepublikaFoto: Republika

- I posle svih uvreda ja sam krenuo, ali kad sam odmakao par metara, oni su pošli za mnom i zato sam se uplašio. Nisam ni razmišljao, odgurnuo sam ga i on je pao. U tom trenutku je Bastać, koji je bio usred gradilišta, sa njima trojicom potrčao za mnom. Počeo sam da bežim, ali su mi pred kraj Narodnog pozorišta, na uglu Jug Bogdanove i Francuske, pale naočare i tu su me stigli. Sagnuo sam se da ih podignem, a oni su srećom otrčali u drugom pravcu. Verujem da bih nastradao da nisu, iz ne znam kog razloga, odjednom pobegli - priča Strahinja.

LAŽNI TVITER PROFIL

Na sve te njegove muke, kaže, neko je na Tviteru otvorio njegov lažni profil.

- Bratanica mi je to sutradan javila, a ja nikada nisam imao nikakav profil, odakle mi! I piše tamo neko nešto kao u moje ime, ali to nema veze sa mnom. Sada je ipak procedura da se to sredi i da nadležni na toj društvenoj mreži profil ugase - kaže Strahinja i napominje da nije član nijedne političke partije.

RepublikaFoto: www.twitter.com/Marko Dragoslavic(Operativac iz Zemuna)

DRAGOSLAVIĆ VREĐAO, PA IZVUKAO DEBLJI KRAJ 

Marko Dragoslavić, član odbora Jeremićeve NS na Zvezdari, u sredu je najbrutalnije u centru Beograda izvređao Strahinju, posle čega je izvukao deblji kraj i ostao patosiran.

Napad i vređanje iz čista mira dogodilo se dok je Strahinja slučajno prolazio Trgom, u vreme kada su pristalice opozicionih lidera SZS Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića ometali radove. Najglasniji je bio Dragoslavić, koji je bukvalno nasrnuo na dekicu.

Kada je huligan i fizički nasrnuo, deka je rešio da mu stane na kraj i jednim udarcem ga nokautirao. Dekica je u policiji izjavio da je sve bilo u samoodbrani i da nije imao nameru nikoga da povredi, ali se uplašio kad su ga dvojica mladića pojurila, napala i vređala.

- Postavio sam ruku kako bi se zaštitio i tada sam odgurnuo jednog napadača od sebe, posle čega je on pao na ogradu - rekao je dekica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading