Predsednik Vučić na svečanosti povodom dana Evrope: Tražimo da nas EU poštuje onoliko koliko mi poštujemo EU

Autor: Republika

Vesti

09.05.2019

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija nikada nije kukala već je samo tražila poštovanje. On je na svečanom prijemu povodom Dana Evrope poručio da od Evrope očekujemo da nas poštuje onoliko koliko mi poštujemo EU.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić

Vučić je na svečanom prijemu Delegacije EU u Srbiji povodom obeležavanja Dana Evrope podsetio da je danas važan dan za Srbiju, jer slavi i Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, te istakao da je srpski narod jedan od, proporcionalno svom broju, od pet najstradalnijih naroda u oba svetska rata. 

- Naš današnji izbor, zašto slavimo Dan Evrope, je Evropa. Evropa koju ističemo sa možda manje ushićenja i entuzijazma, ali to ističemo sa racionalnijim, odgovornijim i ozbiljnijim pristupom. Najznačajniji razlog za to jeste što je pre gotovo 70 godina stvorena zajednica koja je svojim članicama osigurala mir - kazao je on.

- Sve ono što naše poverenje međusobno čini krhkim moraćemo da se borimo da ga podižemo i zato nemojte da se ljutite na nas Srbe kada mislimo da zaslužujemo više. Kao što znate Srbija nikada nije kukala, samo traži poštovanje. Onoliko koliko mi poštujemo Evropu i želimo da budemo u njoj, toliko očekujemo i od vas. Hvala vam na velikoj pomoći Srbiji. Sa Evropom je to neuporedivo lakše - rekao je predsednik Srbije.

 

 

Prema njegovim rečima neophodno je da se uspostavi poverenje sa građanima, na čemu će morati dalje da se radi.

- Sve ono što naše poverenje čini krhkim moraćemo da se borimo da ga popravljamo i podižemo, moraćemo jedni druge više da poštujemo. Nemojte da se ljutite na nas Srbe kada nam se ponekad čini da nismo dovoljno poštovani, mislimo da zaslužujemo više. Kao što znate Srbija nije kukala, nikada nije i neće ništa više da traži nego poštovanje. Onoliko koliko Srbija napreduje pružite poštovanje i ništa više. Koliko poštujemo Evropu toliko očekujemo od vas - poručio je.

Vučić se zahvalio Evropi na ogromnoj podršci Srbiji, podsetivši da je kako bi Srbija izašla na krajs a ekonomskom krizom i da li bi pobedila nedaće bez evropskih investicija i donacija, sa kojima je to bilo neuporedivo lakše.

Na kraju je, apelujući na Evropu da i dalje pomaže Srbiji, poručio da će Srbija biti ne samo dobar, lojalan i pouzdan partner, već i deo Evrope.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Anastasia

09.05.2019 18:24

Zahvaljujuci Predsedniku Srbije,i radu vlade,Srbija je sada ekonomski stabilna drzava,i ide hrabro napred.

Lale

09.05.2019 18:57

Srbija je oduvek imala demokratske vrednosti, zasluzujemo postovanje, jer smo uvek bili na strani pravde, na pobednickoj strani.

karlo

09.05.2019 19:04

Srbija je ostvarila veliki napredak zahvaljujuci Vucicu i zaista zasluzujemo da udjemo u EU.

Marko

09.05.2019 19:39

Srbija želi da pripada društvu uređenih zemalja i hoće da čuva mir i stabilnost