(FOTO) VUČIĆ ZAGRMEO NA TAČIJA: Urazumi se, ti zavisiš od nas!

Autor: Tanjug

Vesti

09.05.2019

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ti Hašime zavisiš od nas. Neće to tako da ide, molim te da mi razgovaramo, a ne da ti govoriš šta hoćeš, a šta nećeš", rekao je danas na zajedničkom sastanku, u okviru Samita Brdo-Brioni u Tirani, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači i Aleksandar Vučić

Vučić je, kako prenosi Blic, ukazao da on nikada nije govorio ni o kakvim modelima za Kosovo, već o postizanju dogovora, osvrćući se na nastupe Hašima Tačija u poslednje vreme, u kojima neprestano ponavlja da tri opštiune sa juga Srbije treba pripojiti tzv. Kosovu.

- Dosta mi je da slušam šta Hašim hoće, a šta neće. Ti, Hašime, zavisiš od nas. Neće to tako da ide. Molim te da razgovaramo, a ne da ti govoriš šta hoćeš, a šta nećeš. Hoćeš ja da ti kažem šta ja neću? - upitao je Vučić i dodao: 

- Koja će to Amerika da vas ugura u međunarodne insitucije? Probao si sa Kolindom (Grabar Kitarović), Borutom (Pahorom).. nisi uspeo. Jesi li to sam smislio ili ti je neko pomogao?.

On je ponovio da nikada nije govorio o rešenjima, već o postizanju dogovora: "Ako može super, ako ne, preživecemo". 

Vučić je Tačiju poručio i da ne pominje Republiku Srpsku "bez preke potrebe":

- Znam zašto to govoriš - jer Amerikanci neće RS. Ja mogu da kažem da ja tebi ne dam da formiraš RS u Srbiji, a to je Kosovo - rekao je predsednik Vučić.

Mnoga teška rešenja je "izgurao" i moli, kaže, da se urazume. 

- Zamisli da sam ja govorio ono što ste ti i (Edi) Rama juče u Tirani? Ili Kolinda danas? O ujedinjenju. Samo malo stanite, sve razumem, ali stanite. Ako dođemo do rešenja - super, ako ne, valjda ćemo imati pameti da sačuvamo mir - poručio je Vučić. 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
hana

09.05.2019 12:07

Tači je samo verni američki sluga i ništa više.Nema taj mozak za nešto više.

Nemanja R

09.05.2019 12:24

Što pre Tači to shvati, da ne može bez nas, to bolje po njega. Ovako samo se blamira i misli da može dobiti sve što želi na ušrtb srpskih nacionalnih interesa.

dara

09.05.2019 12:24

Svaka cast na takvom obracanju naseg predsednika.Ne zavisimo mi od Tacija.

tale

09.05.2019 12:30

Tači zamišlja da će ostvariti uz pomoć Amerike sve svoje fantazije