Vučić u Tirani glasno i jasno: Svako je gledao samo svoj interes, godinama smo udaljeni od mogućeg rešenja kosovskog problema

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.05.2019

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da su Beograd i Priština u ovom trenutku godinama udaljeni od mogućeg rešenja kosovskog problema. Vučić je, u svom obraćanju na sastanku lidera Brdo-Brioni procesa u Tirani, istakao da se rešenje neće postići za ko zna koliko godina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Samit u Tirani

- To je loše po srpski i albanski narod, dva najveća naroda na Balkanu. Svi su nam govorili nemojte činiti ovo, nemojte ono, nemojte da menjate granice i slično, svako je gledao samo svoj interes, iako se radi o važnom pitanju za nas, a ne za bilo koga drugog - kazao je on.


Vučić je ukazao da je dijalog Beograda i Prištine zastao, i da se nada da neće trajati "doveka" dok se ne bude moglo tražiti rešenje.

Tanjug

Prema njegovim rečima, svakako će biti potrebno mnogo vremena da se nađe rešenje za srpsko-albanske odnose.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Ana

09.05.2019 10:13

Bice potrebno mnogo vremena da se nadje resenje za srpsko-albanske odnose.....

Jelka

09.05.2019 10:23

Svi smo svesni da se resenje nece postici za ko zna koliko godina, ali ostacemo istrajni i boricemo se za svoj interes.

Mara

09.05.2019 10:25

Predsednik je na ovom teskom sastanku predstavio Srbiju kao snaznu i stabilnu zemlju.

Tasa

09.05.2019 10:28

Naš predsednik Vučić je iskren čovek koji nikad ne laže svoj narod. Maksimalno se trudi da ostvari postavljene ciljeve i reši problem po pitanju Kosova ali svestan je da pomahitale Albance teško je obuzdati i naterati da povuku takse.