Vučić čestitao Putinu Dan pobede: Šef Kremlja će dugo pamtiti ove reči!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.05.2019

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Rusij Vladimiru Putinu Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Vaša ekselencijo, poštovani predsedniče Putin, dragi prijatelju,

Čestitam Vam Dan pobede, jedan od najsvetlijih datuma u istoriji čovečanstva. Čestitam i bratskom ruskom narodu, koji je veliku pobedu u Drugom svetskom ratu izvojevao svojim vanvremenskim patriotizmom, junaštvom i žrtvovanjem - kaže se u čestitki.

On je istakao da mu je čast što je "srpski narod, rame uz rame sa ruskim i drugim slobodarskim narodima, svojim herojstvom u Drugom svetskom ratu obezbedio bolju budućnost za naredne generacije".

- Naša zajednička borba na strani prava i pravde obavezuje nas da, uz večitu zahvalnost, čuvamo uspomenu na svakog pojedinca koji je život izgubio u plemenitoj misiji za slobodu, mir i nezavisnost. Zato i ove godine u Srbiji, kao i u Rusiji, ponosno korača Besmrtni puk. S ponosom se sećam svog učešća u tom maršu i neizbrisivog sećanja prošle godine sa Vama u Moskvi, a posle veličanstvene parade na Crvenom trgu - naveo je Vučić.

On je predsedniku Putinu izrazio zahvalnost za pomoć Rusije u odbrani nezavisnosti Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa, kojom su i on lično i Rusija zadobili istinsko poverenje srpskog naroda.

- Uz želje da s mnogo mudrosti i snage nastavite da postižete uspeh na odgovornoj dužnosti i bratski ruski narod vodite putem napretka, primite, ekselencijo, moje srdačne pozdrave, i izraze dubokog uvažavanja - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
sasa

09.05.2019 07:32

Pobeda nad fasizmom!!!!

ceca

09.05.2019 07:37

Cestitka predsednika Vučića predstavlja odraz velikog poštovanja prema bratskom Ruskom narodu i predsedniku Putinu.

Vanja

09.05.2019 07:37

Toliko emocija i poštovanja sadržano u nekoliko reči.

Koja

09.05.2019 07:45

Fašizam je jednom pobeđen. Ne smemo dozvoliti da ponovo oživi.