Vučić iz Tirane: Niko da ne pomisli da je ukidanje taksi nekakav ustupak Srbiji

Autor: Republika

Vesti

08.05.2019

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon sastanka sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini da niko ne bi trebalo da pomisli da je ukidanje protivpravnih taksi koje je uvela Priština "nekakav ustupak Beogradu".

RepublikaFoto: Tanjug/Z. MIRKOVIĆ
Aleksandar Vučić

- Mi smo već izgubili 300 miliona evra. Albanska dijaspora daje mnogo više novca nego što mi dajemo, kada imate posla sa takvim ljudima, mislim da naš posao nije lak, ali da u krajnjoj liniji dobrom politikom jedino možemo da sačuvamo naše interese - rekao je Vučić.

Osvrćući se na priču o takozvanom "mini Šengenu između Prištine i Tirane", Vučić je ocenio da je to nemoguće.

- To pokazuje da se sve vreme pozivaju na Evropu i  da to koriste kao pokriće. To pokazuje da od Sofijskog sabora Albanci ne osećaju tu vrstu podrške od evropskih sila i to nama pravi probleme - kazao je Vučić.

Kako dodaje, Albanci su uspeli da pričama o nacionalnom ujedinjavanju naprave da to bude normalno, jer o tome stalno pričaju.

- U skladu sa tim mi ćemo razmatrati kako da reagujemo u budućnosti. Ja mislim da je najvažnije da se ponašamo mirno i staloženo. Razgovarali smo i o evropskom putu Srbije i o unutrašnjim stvarima koje treba da završimo - naveo je Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
milan306

08.05.2019 21:17

SRBIJA JE DOSTOJANSTVENA,POŠTEN I RADNA ZEMLJA...SVE MORA DA BUDE PO ZAKONU I PRAVDI.

Ana

08.05.2019 21:19

Takse su nam nepravedno nametnute!

Olja

08.05.2019 21:22

Uviđenje taksi je nezakonit čin!

vuk

08.05.2019 21:28

Tamo mora da je sada ludnica.