Vučić izneo detalje razgovora sa Salvinijem: Italija nas razume po pitanju Kosova

Autor: Tanjug

Vesti

08.05.2019

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako ima različit stav po pitanju Kosova i Metohije, Italija razume poziciju Srbije, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić u Rimu, nakon sastanka sa potpredsednikom italijanske vlade Mateom Salvinijem, posle kojeg je uveren da Srbija može da računa na Italiju kao iskrenog prijatelja.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Vučić je podsetio da je Italija priznala Kosovo i naveo da je sa Salvinijem razgovarao o toj temi, koji mu je preneo da Italija želi da bude deo rešenja i da želi da pomogne na sve načine.

Predsednik je naglasio da Italija razume poziciju Srbije i, iako su pozicije dve zemlje različite po tom pitanju, Italija razume i naše ponašanje i, ponekad, naše frustracije. 

- Mislim da možemo da računamo na Italiju kao na iskrenog prijatelja i na Salvinija kao prijatelja naše zemlje, što nije mala stvar za Srbiju - rekao je Vučić u izjavi novinarima.

On je dodao da je sa Salvinijem razgovarao i o svemu što se desilo 1999. godine, o agresiji NATO na Srbiju, te da mu je preneo da su i danas veoma otvorene i teške rane srpskog naroda zbog toga što se desilo pre 20 godina. 

 

Predsednik Srbije i Salvini razgovarali su i o bilateralnim odnosima, te podršci Italije Srbiji na evropskom putu. 


- Važna nam je vaša podrška na evropskom putu - preneo je Vučić Salviniju, objavljeno je na Instagram nalogu predsednika Republike.

Posle sastanka sa italijanskim zvaničnikom, Vučić putuje u Tiranu, gde će učestvovati na Samitu procesa Brdo-Brioni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Jelena

08.05.2019 16:01

Hvala im na razumevanju.

mirko

08.05.2019 16:05

Razumevanje Italije znacajna posrska nasoj zemlji

Tijana

08.05.2019 16:08

Veliki je uspeh steci razumevanje Italijana.

Nina

08.05.2019 16:22

Moramo se boriti za bolje svog naroda.