Dačić u Budvi o slučaju Svetozara Marovića: Mislim da nije ni aplicirao za državljanstvo

Autor: Tanjug

Vesti

08.05.2019

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Budvi da nema precizne podatke o tome da li je prvi predsednik državne zajednice SCG Svetozar Marović dobio srpsko državljanstvo, i da zna da je ministar unitrašnjih poslova te navode demantovao.

RepublikaFoto: Tanjug/M. ROMANJUK
Dačić i Joksimovićeva

- Nemam nikave podatke o tome osim informacije ministra unutrašnjih posova koji je rekao da Svetozar Marović nije dobio srpsko državljanstvo ... Čak msilim da je on izjavio da nije ni aplicirao za državljanstvo - rekao je Dačić novinarima nakon potpisivanja Budvanske deklaracije u okviru četvrtog Foruma Strategije EU za Jadransko jonski region i druge Konferencije Foruma Jadransko-jonskih privrednih komora, gradova i univerziteta Jadransko jonske regije.

"Nadam se da ste mogli da me razumete bez prevodioca"

Dačić novinarima u Budvi

 

Na pitanje da li će Podgorica za izručenje Marovića čekati putnu infrastrukturu o kojoj je pre odgovora na pitanje pričao navodeći da povezivanja u regionu nema ako su putevi između Beograda i Podgorice ili Tivta, odnsno Podgorice i Sarajeva i Zagreba ravni reliju "Pariz Dakar", Dačić je odgovrio da on ne zna ni kako je Marović došao u Beograd.

- To pitajte vaše vlasti, nemojte da me pitate mnogo kada sve znate - kazao je Dačić.

O izjavi Milana Kneževića

RepublikaFoto: youtube.com/Demokratska Narodna Partija

Upitan za komentar na izjavu lidera Demorkatskog fronata Milana Kneževića da očekuju da Srbije zaštiti svoje državljane koji očekuju presudu zbog opotužbi za terorizam, koji prolaze golgotu, Dačić je rekao da ne može da govori o tome jer poštuje prezumciju nevinosti.

- Videćemo kasnije, ako se neko obrati našim organima i ako postoji opravdane okolnosti - rekao je Dačić i podsetio na opredeljenje predsednika Aleksandra Vučića i crnogorskih državnih organa, da se obe strane trude da i ako postoje neke razlike ili problemi da se kao prijatelji ophode, 

- Opredeljeni smo da budemo dobronamerni, a istovremeno zaštitimo svaki pojedinačni interes - rekao je Dačić i dodao da nikada ne sme da se desi da budemo neprijatelji i protivnici. 

- Jer, ako smo mi neprijatelji, šta treba da pričamo o drugima - kazao je Dačić i na kraju rekao novinarima da se nada da su ga slušali bez prevodioca.

Prema njegovim rečima, saradnja dve zemlje ne može da se zameni komunikacijom dva ministarstava spoljnih poslova. 

 
RepublikaFoto: Tanjug/M. ROMANJUK
Učesnici četvrtog foruma strategije EU za Jadaransko-jonski savet

Slučaj Branke Milić

Dačić je dodao da o svemu ostalom kao i o slučaju Branke Milić u ambasadi Srbije, rade dva ministarstva pravde i unustrašnjih poslova. 

- Srbija ima obavezu da pomaže svojim građanima i pripadnicima srpskog naroda koji žive van Srbije, imajući u vidu želju da gradimo bolje odnose - rekao je ministar koji je poručio i da su Srbija i Crna Gora dve najbliže države.

- Možemo da živimo u dve države, samo što nikada u istoriji nikada nismo bili ne možemo da budemo neprijatelji - rekao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading