"Ubica tenkova" sleteo na aerodrom u Batajnici, a Rusi su nam poslali i OVO čudo!

Autor:

Vesti

08.05.2019

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva ruska helikoptera Mi- 35M i Mi-17V5 stigla su u Srbiju i biće predstavljena u petak u Nišu na vojnoj paradi povodom Dana pobede nad fašizmom.

RepublikaFoto: youtube.com/KHMedia
MI-35M

Helikopteri poznati kao "leteće oklopnjače" i "ubice tenkova" nalaze se na aerodromu u Batajnici.

U Nišu će biti organizovana vojna parada za Dan pobede, koja će se pod nazivom "Odbrana slobode" održati u petak 10. maja s početkom u 11 časova.

Na njoj ćemo imati prilike da vidimo moć srpske Vojske i policije. Učestvovaće više od 4.000 uniformisanih vojnika i policajaca, 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema, 40 vazduhoplova. Takođe, biće tredstavlljena dva ruska helikoptera Mi- 35M i Mi-17V5 koja su danas sletela na aerodrom u Batajnici.

"Leteće oklopnjače" i "Ubice tenkova"

MI-35m

Helikopter Mi-35 predstavlja izvoznu verziju Mi-24V (NATO oznaka ‘’Hind-E’’) dok je Mi-35M izvozna varijanta najnovijeg Mi-24VM koji se još uvek proizvodi. Ove godine Srbija je potpisala ugovor za kupovinu novih Mi-35M a u tom paketu se nalaze i dodatni helikopteri Mi-17V-5 kao i artiljerijsko-raketni sistemi PVO Pancir.

Foto: Tanjug
Mi-17V-5

Pogledajte slike sa generalne probe vojne parade koja se danas održava u Nišu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading