(FOTO) Tema broj 1: Svetski mediji bruje o dolasku nemačkog giganta MTU u Srbiju

Autor: Republika

Vesti

07.05.2019

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodeći svetski avio i ekonomski portali objavili su vest da nemačka kompanija MTU, vodeći proizvođač avio motora, dolazi u Srbiju na udarnim mestima na svojim sajtovima, otkriva Republika.rs.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Montaža

Čuveni "Biznis avijejšn magazin" preneo je da je nemačka kompanija voljna da investira u lokaciju u okolini Beograda, ističući da je potpisan Memorandum o razumevanju sa Vladom Srbije.

U istom duhu piše i "Erlajn ekonomiks", koji prenosi ovu vest uz naslov da je nemačka kompanija rešena da proširi svoju mrežu otvaranjem postrojenja u Srbiji.

Foto: printscreen

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da je dolazak nemačke kompanij veliki dan za Srbiju, jer je ta kompanija "rols rojs" ili "mercedes" u svetu avioindustrije.

- Ovo je jedan veliki projekat, od ogromnog značaja za nas, koji znači novi, visoko tehnološki život Srbije - rekao je Vučić.

Foto: printscreen

Najavio je da bi već u junu trebalo da bude potpisan i ugovor, a da će se fabrika nalaziti u okolini Beograda, najverovatnije u Pazovi, ali da će tamo moći da rade i ljudi iz Pančeva i drugih mesta u blizini, a posebno oni koji su već u procesu dualnog obrazovanja i koji znaju kako da rade najsofisticiranije poslove.

Foto: printscreen

- Srbija je izgubila mesto u zemljama koje su imale avio klaster. Srbija je sada vraća na nebo evripske i svetske avio industrije - rekao je Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading