Posle protesta, izgradnja MHE u Štrpcu obustavljena do daljnjeg

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.05.2019

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovi na izgradnji mini-hidroelektrane na mestu Obe reke u Štrpcu zaustavljeni su, dok se ne proveri sva dokumentacija i papiri koje "Matkos grupa" poseduje.

RepublikaFoto: youtube.com/TV Most
Sukob građana sa ROSU

To je odlučeno na sastanku održanom u Štrpcu na kom su učestvovali predstavnici te opštine, građana,"Matkos grupe", Kosovske policije za region Uroševca, Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja i regulatorne kancelarije za energiju.

Iz Opštine Štrpce nakon održanog sastanka je poručeno da se ulažu svi napori kako bi se ovaj situacija trajno rešila i kako bi se izbegli svi dalji problemi, a vodosnabdevanje mesta koja se vodom napajaju iz Kaluđerke i Bolovanke teklo nesmetano

- Naš primarni cilj je da ovaj problem rešimo trajno. Opštinskom rukovodstvu i gradonačelniku Bratislavu Nikoliću su uvek na prvom mestu bili interesi građana ove opštine, što se pokazalo bezbroj puta. U dogovoru i zajedničkim snagama sa stanovnicima naše opštine rešavaćemo sve ono što stoji na putu boljeg života i budućnosti naših stanovnika - saopšteno je iz Opšine.

Ističu da je najbitnije da su predstavnici onih koji su uključeni u proteste sa današnjeg sastanka izašli zadovoljni.

- Danas smo uradili veliku stvar, ali se nećemo zaustaviti na ovome jer ćemo u narednom periodu intenzivirati sastanke sa svim relevantnim institucijama kako bismo pronašli trajno rešenje.

Iz Opštine su još jednom osudili prekomernu upotrebu sile jedinice Rosu u petak i naveli da će takođe tražiti da odgovorni u ovom slučaju budu adekvatno kažnjeni.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading