Udruženje Institut mladih Srbije pita Đilasa: Da li se vi to zalažete za "veliku Albaniju"?!

Autor: Republika

Vesti

05.05.2019

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Najpre smo zatečeni površnošću i nepoznavanjem elementarnih stvari od strane Dragana Đilasa, lidera Saveza za Srbiju i Stranke slobode i pravde, a zatim i zabrinuti zbog neodgovornih izjava njega, Marinike Tepić, Balše Božovića i Boška Obradovića", piše u saopštenju Udruženja Institut mladih Srbije.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Boško Obradović i Dragan Đilas

Njihovu objavu prenosimo u celosti:

"Njegovo današnje, kako ga je on nazvao, ključno pitanje da li je MUP izdao dozvolu za skup u Borči, potpuno je na nivou da se čovek zapita gde živimo, ako nam dugogodišnji akter političke scene i sadašnji valjda lider opozicije u Srbiji, ne zna da policija ne izdaje nikakve dozvole, niti odobrava održavanje javnih skupova. To zna gotovo svaki brucoš u zemlji. 

Ako čak i ovo neznanje preskočimo, ne možemo da se ne zapitamo zašto Đilas sa svojim raznoraznim strankama meštane Borče, koji protestuju protiv činjenice da brat njihovog komšije Mon Đuraja propagira Veliku Albaniju usred istog ovog Beograda u kom živi i radi, uporno nazivaju huliganima, desničarima, ultranacionalistima. Ti "huligani" kako ih vi nazivate žive sa Đurajem u komšiluku već četiri godine, kupuju kod njega i netačno je da imaju bilo šta protiv činjenice da im je komšija Albanac. 

To su jasno i rekli. Imaju protiv propagiranja Velike Albanije u Beogradu. Netačno je i to što pokušavate da im imputirate, da su sproveli nekakvo nasilje na Đurajem. Ne samo nekakvog, nikakvog nasilja nije bilo tokom njihovog protesta. 

Ako preskočimo i to vaše neznanje i ova omalovažavanja meštana Borče, teško da možemo preskočiti pitanje zašto gospodine Đilas mislite da treba zabraniti svako mišljenje koje nije kao vaše, da li tako vidite slobodu i pravdu? Zašto Đurajevim komšijama treba zabraniti da protestuju i slobodno izraze svoje mišljenje? Ako smatrate da je u redu da se u Beogradu slikate sa simbolom Velike Albanije, ali da ljudima u Borči treba zabraniti da kažu da se ne slažu sa tim, logikom ostaje nam samo da pitamo da li se to vi sada možda gospodine Đilas, Marinika, Balša, Boško i ostali zalažete za Veliku Albaniju?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Lela

05.05.2019 17:16

Djilas i njegovi drugari su predali Kosovo Albancima i pripomogli stvaranju Velike Albanije.....

Verica

05.05.2019 17:18

Ne,za malu Srbiju.

stefansmederevo2019

05.05.2019 17:58

Djilas bi prvi dao da se Kosovo spoji sa Albanijom i to za sitne pare

momo

05.05.2019 18:06

Ne brinu se oni za pekara Mon Đuraja, oni samo žele da iz ovoga izvuku neki politički poen.