SNS podržava "Tijanin zakon" i poziva na dijalog

Autor: Tanjug

Vesti

05.05.2019

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da će vladajuća stranka podržati izmene i dopune Krivičnog zakonika koje će se uskoro naći pred poslanicima, a u koje su uvršteni predlozi Fondacije "Tijana Jurić".

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Vladimir Orlić

Orlić je u sedištu stranke rekao da izmene i dopune Krivičnog zakonika predviđaju najstrožu kaznenu politiku za one koji su počinili najteža krivična dela, odnosno doživotni zatvor za ubice dece bez mogućnosti uslovnog otpusta.

- Taj predlog je formiran u skladu sa inicijalnim predlogom Fondacije ''Tijana Jurić'', na njemu je radila radna grupa i očekujemo da se uskoro nađe pred poslanicima. SNS će bez ikakve rezerve podržati ta rešenja, iako se u međuvremenu čulo svašta, od ''ljubitelja'' kriminalaca, da to nije u skladu sa evropskim standardima -rekao je Orlić.

On je dodao da se u velikom broju evropskih zemalja upravo takva rešenja nalaze i sprovode, i naveo da će, što se tiče SNS, rasprava biti efikasna. 

Prema njegovim recicma, dosadašnja praksa u izricanju presuda je bila, kako kaže, u najmanju ruku skandalozna.

RepublikaFoto: printscreen/facebook
Tijana Jurić

- Statistika pokazuje da su za najteža dela u frapantnom broju slučajeva izricane najblaže kazne -istakao je Orlić.

Kako kaže, oni koji su rešili da "prodaju pamet" i koji govore da nešto nije u redu sa izmenama zakona, moraće to da objasne građanima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
Nadica

05.05.2019 11:49

SNS uvek u dobrom pravom smeru.

Natasa

05.05.2019 11:54

SNS radi upravo onako kako očekujemo!

Dane

05.05.2019 12:00

Tako je!!!

Lela

05.05.2019 12:01

Srpska Napredna Stranka uvek u dobrom pravom smeru.....