Srpski telegraf otkriva: Đilas pravi Velikog Brata! Čelnik SZS se ugleda na sopstveni rijaliti

Autor:

Vesti

03.05.2019

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Saveza za Srbiju planirali su da od subote kampuju u šatorima u Pionirskom parku u Beogradu ispred zgrade Predsedništva Srbije. Međutim, dok deo opozicije i pojedini čelnici SZS budu kisnuli narednih dana, pošto je najavljeno loše vreme, lider saveza Dragan Đilas odlučio je da ih nadgleda iz nekog obližnjeg kafića i restorana. Baš kao Veliki Brat iz istoimenog rijalitija...

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Đilas i Boško Obradović

Tako će Đilas napraviti neku vrstu opozicionog rijalitija, što puno i ne čudi s obzirom na to da je on tu vrstu TV programa i uveo u Srbiju.

Ovo kampovanje najavio je predsednik Pokreta za preokret i jedan od osnivača SZS Janko Veselinović, koji je precizirao da će u subotu, 4. maja, nakon protestne šetnje formirati "slobodne zone" jer, kako kaže, vlast ignoriše zahteve naroda koji demonstrira.

SVE OČEKIVANO

Iako opozicija već nedeljama najavljuje blokadu državnih institucija, bez preciziranja koje tačno ustanove nameravaju da blokiraju, izvor Srpskog telegrafa iz redova SZS otkriva da predstavnici saveza nameravaju da kampuju ispred zgrade Predsedništva. Ipak, neće svi boraviti pod vedrim nebom.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Nikodijević: Đilas svaku stvar koju u životu radi radi do granice sopstvene prijatnosti

- Đilasu ne pada na pamet da bude satima, a kamoli danima, na ulici i da, nedajbože, spava pod nekim šatorom. Za to će poslužiti Veselinović, lider Dveri Boško Obradović i potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović, dok će Đilas "kampovati" u nekom obližnjem kafiću ili restoranu, odakle će nadgledati situaciju - otkriva naš sagovornik.

 

 

On dodaje da će Đilasu najverovatnije društvo praviti i lider Narodne stranke Vuk Jeremić, koji je nedavno jedini bio i protiv ideje o štrajku glađu. Navodno iz zdravstvenih razloga.

Da ovakvo ponašanje Đilasa nije neočekivano, smatra politički analitičar Dejan Vuk Stanković.
- Ništa što nije očekivano. Ne verujem da će dugo gledati druge koji će protestovati na kiši dok on jede i pije - prokomentarisao je Stanković.

NEMOGUĆE DA USPE

Na pitanje da li smatra da će se generalno odustati od kampovanja ili će pak Đilasu dosaditi čak i iz kafane da učestvuje u ovoj predstavi, Stanković kaže da ništa nije nemoguće.

- Jedino je nemoguće da to uspe - zaključio je Stanković.

Jovanov: Očekivao sam da ću oca rijalitija u Srbiji gledati uz kokice, kod kuće, u direktnom prenosu

RepublikaFoto: Tanjug
Milenko Jovanov

S druge strane, ova informacija iznenadila je potpredsednika SNS Milenka Jovanova.

- Sada sam se baš razočarao. Ja sam bio siguran da će Dragan Đilas, koji je i otac rijalitija u Srbiji, da priredi najveći rijaliti koji je zabeležen u svetu. I to tako što će sa Boškom i Vukom da kampuje u centru Beograda, a da ćemo mi moći kod kuće, uz kokice, da gledamo šta oni rade. Tačnije, kako Đilas nekog džepari, kako Jeremić lakira nokte, a Obradović mlati žene. Očekivao sam da sve to lepo gledamo u rijalitiju u direktnom prenosu. Međutim, sad se i to izjalovilo - ironičan je bio Jovanov. 

Nema sloge u savezu

Lideri SZS gotovo ni oko čega ne mogu da se slože, pa ovo nije prvi put da među njima nastaje raskol. Tako nisu uspeli da se slože oko toga da li treba bojkovati Skupštinu ili ne, da li treba radikalizovati proteste, ko treba da govori na protestima i  šta, a bilo je povuci-potegni i da li će nedavno stupiti u štrajk glađu... Najveći problem je na relaciji Đilas-Obradović, koji pokušavaju, svaki ponaosob, da se nametnu kao lideri saveza. 

Ni predsednika Skupštine grada Beograda Nikolu Nikodijevića ovo nije iznenadilo.

- Đilas svaku stvar koju u životu radi radi do granice sopstvene prijatnosti. Tako je vodio i grad Beograd - kratko je poručio Nikodijević.

Na pitanja upućena lideru SZS Draganu Đilasu, nismo dobili odgovore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Daliborka

03.05.2019 18:05

To mu je još preostalo.

Tresimesi1

03.05.2019 18:14

Đilas je sam po sebi rijaliti koji zaslužuje da uđe u anale svetske propale politike.

Tamara

03.05.2019 18:14

Đilas opet pokazuje da je veliki manipulator i da samo koristi ljude da ostvari svoje ciljeve.

Mija

03.05.2019 18:36

Djilas je psihicki bolesnik.Mislim da treba da se stidi svog ponasanja.Takodje i ostatak opozicije,treba da se stidi svog ponasanja.