ŠIPTARSKA POLICIJA PRIZNALA LINČOVANJE SRBA: Morali smo da upotrebimo palice i biber sprej

Autor: Tanjug

Vesti

03.05.2019

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovska policja potvrdila je danas da je u Štrpcu došlo do sukoba između policije i stanovnika tog mesta, koji su protestovali protiv izgradnje mini-hidrocentrale.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U saopštenju se navodi da je do sukoba došlo kada su Srbi blokirali lokalni put, a Kosovska policija, kako bi ih uklonila, upotrebila biber sprej i palice.

- Oko 60 ljudi, nezadovoljnih izgradnjom mini hidrocentrale protestovalo je u Štrpcu. Oni su pokušali da spreče prolazak bagera do mesta gde su započeti radovi na gradnji mini hidrocentrale, tako što su blokirali put, što je rezultiralo intervencijom policijskih službenika iz Stanice policije Štrpce - navedeno je u saopštenju policije.

Iako je policija obavestila i naredila demonstrantima da ne ometaju rad i da odu, oni nisu to uradili, te je nakon što je policija upotrebila biber sprej put odblokiran. 

U saopštenju se navodi i da je dogovoreno da narednih dana bude održan sastanak opštinskih žvaničnika i predstavnika demonstranata u vezi sa njihovim zahtevima. 

TV Most je ranije objavila da je u sukobima u Štrpcu povređeno desetak Srba. Ta televizija je javila da su radovi na mini-hidroelektrani prekinuti, a da je za ponedeljak ujutro zakazan sastanak predstavnika kosovske policije, lokalne samouprave, investitora i meštana.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading