Đurić: Čije firme profitiraju od taksi na srpske proizvode?

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.05.2019

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Srpske narodne stranke Marko Ðurić izjavio je danas da je srpskoj ekonomiji uvođenjem kosovskih taksi naneta šteta od više od 500 miliona evra na godišnjem nivou i upitao Prištinu ko je odgovoran za šverc na teritoriji KiM i čije firme profitiraju od taksi na srpsku robu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

Ðurić je na konferenciji za novinare istakao da je neistinita izjava kosovskog predsednka Hašima Tačija da je šteta od taksi svega nekoliko miliona evra.

- Nastojanja da se ta šteta umanji kako bi se umanjio pritisak koji Priština trpi od dela međunarodne zjaednice, nisu ništa drugo nego izvrtanje stvarnosti i netačno prikazivanje činjenica - rekao je Ðurić. 

Đurić prištinske lidere pozvao na odgovornost i upitao ih ko je odgovoran za šverc na Kosovu

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Haradinaj i Tači

On je dodao da bi Tači i drugi predstavnici Prištine trebalo da, umesto što umanjuju štetu koje njihove mere nanose odnosima Srba i Albanaca i srpskoj ekonomiji, trebalo da ponude odgovor na pitanje ko je odgovoran za šverc na teritoriji Kosova, o kojem je govorio i Tači.

- Pošto Tači pominje kanale za šverc, koji postoje, potrebno je da neko od nadležnih organa, bilo privremenih institucija samouprave u Prištini ili drugih država koje učestvuju u okruženju u takvim aktivnostima, ponude odgovor na pitanje ko omogućava da se preko teritorije Severne Makedonije švercuju orgomne količine robe na područje južne pokrajine i čije su firme, bliske kojim političarima na KiM, glavni profiteri od anticivilziacijskih taksi na srpsku robu - rekao je Ðurić.

O priznanju Tačija da se na Kosovu sprovode ovakve kriminalne aktivnosti portal Republika je objavio tekst koji možete naći OVDE.

Đurić je istakao da nečije firme od toga "debelo" profitiraju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Milan

02.05.2019 11:07

Albanci ovim taksama sami sebe uništavaju ali da to shvate treba im vremena, jer nisu naročito inteligenti.

minja03

02.05.2019 11:26

Tači i Haradinaj su uveli takse da bi mogli da švercuju i dobit da stavljaju u džep.

Tresimesi1

02.05.2019 11:35

Sa izjavama i dokazima u javnost,da sve bude transparentno pa polako dalje.

Ana

02.05.2019 11:38

Srbija se ne odrice KiM.