Dačić sa ambasadorima zemalja Azije i Pacifika: Jačamo bilateralnu saradnju i snažimo prijateljstvo!

Autor: Republika

Vesti

30.04.2019

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić danas je, u svojstvu počasnog gosta, učestvovao na neformalnom radnom ručku sa grupom ambasadora zemalja azijsko-pacifičkog regiona u Beogradu, čiji domaćin je bio ambasador Republike Unije Mjanmar Mjo Aje.

RepublikaFoto: Promo foto
Radni ručak

Ministar Dačić je u razgovoru sa ambasadorima istakao da Srbija posvećuje posebnu pažnju jačanju veza i razvoju saradnje sa zemljama azijsko-pacifičkog regiona izražavajući zadovoljstvo što su naši odnosi sa regionom, u poslednjem periodu, podignuti na još viši nivo.

U tom kontekstu ocenio je da je politički dijalog Srbije sa zemljama Azije i Pacifika dobio na intenzitetu, da se ekonomska saradnja uspešno razvija, a nove perspektive za unapređenje saradnje se otvaraju i u drugim oblastima. Preneo je spremnost i otvorenost Republike Srbije, kao i svoju lično, da u narednom periodu još intenzivnije radimo na jačanju saradnje i snaženju prijateljstava sa državama Azije i Pacifika.

Ambasadori azijsko-pacifičke grupe zemalja u Srbiji zahvalili su ministru Dačiću na ukazanoj časti, potvrđujući spremnost za nastavak jačanja bilateralne saradnje svojih zemalja sa Srbijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading