Vučić u emisiji "Hit tvit" na Pinku: Nađite na Zapadu nekoga ko će da ostavi Srbe na Kosovu, ja neću!

Autor: Republika

Vesti

28.04.2019

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je gostujući u emisiji "Hit tvit" na TV Pink da je u Kini obavljen veliki posao za Srbiju. On je, govoreći o sutrašnjem samitu u Berlinu, rekao da ne treba očekivati da će se sutra "nešto rešiti". On je istakao da, dok je predsednik Srbije, neće ostaviti Srbe na Kosovu.

RepublikaFoto: Republika
Predsednik Srbije gost na TV Pink

- Srpskoj delegaciji neće biti lako, na šta već unapred upućuju "čudni momenti" - sam format sastanka i izbor učesnika, oceno je Vučić.

- Nemam ništa protiv Šareca, naprotiv, ali, zašto Šarec, a ne Dančila, zašto Plenković, a ne Orban, zašto ne Borisov - istakao je Vučić.


Primetio je i da, na primer, nije pozvan Milorad Dodik, koji je, podseća, dobio najveći broj glasova građana BiH na proteklim izborima, već Denis Zvizdić.

 

 

- Sutra će svi reći da je Kosovo nezavisno, zato su i pozvani, da bi rekli kako je neodgovorno bilo razgovarati o tome šta bi Srbija mogla da dobije - rekao je predsednik.


- Zato sam i govorio o razgraničenju, da bismo nešto dobili... Sad znam da se nećemo izboriti za tu ideju", rekao je Vučić.

Kako god, delegacija Srbije biće, konstatovao je, jedina koja će govoriti protiv nezavisnosti Kosova. 

- Naravno, biće teško, ali nije nam prvi put - naveo je predsednik.

O poseti Kini

Kada je reč o poseti Kini, predsednik je konstatovao:

- Srećan sam zbog onog što smo uradili u kini za Srbiju, to je bilo izvanredno. Ljudi su srećni kada nešto dobro uradite za svoju zemlju - rekao je Vučić na početku emisije, nakon što je svim pravoslavnim vernicima čestitao Uskrs.

Vučić kaže da su se već tri nove kompanije iz Kine javile posle njegove posete Pekingu.

- Imamo ponudu za zaposlenje 1.200 ljudi. Toliko sam očajan kada vidim napade na one koji dolaze da investiraju u našoj zemlji - rekao je Vučić.

 

Predsednik je rekao da će u Berlinu razgovarati o evropskoj budućnosti Srbije, ali da postoji zamor evropskih zemalja kada je u pitanju proširenje, te da ćemo biti u problemu jer će jedino naša delegacija govoriti protiv nezavinosti Kosova u Berlinu.

Dres kod dogovoren sa domaćinima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se i na kritike koje su dolazile iz tabora opozicije a koje su se ticale njegovog dres koda prilikom dočeka u Kini.

Predsednik je objasnio da je bio u farmerkama posle 12 sati leta, što je, kako je rekao, dogovoreno sa kineskim ambasadorima.

O napadima pristalica opozicije na patrijarha Irineja

- Ne morate da se saglasite uvek sa crkvenim velikodostojnicima, ali ove uvrede na račun patrijarha su primitivne - rekao je predsednik Srbije i dodao da zna koliko patrijarh brine za Srbe na Kosovu i Metohiji, te da to mora poštovati.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Strahinja

28.04.2019 19:21

Predsednik se lavovski bori za Srbiju.

Laki

28.04.2019 19:24

Predsednik Vucic je pravi ambasador SRbije!!! Ponosni smo na njega!!!

SasaRu

28.04.2019 19:26

Svet ume da prepozna kvalitetne i sposobne državnike kao što je Aleksandar Vučić. Ovacije i podrška u Kini su samo dokaz da je Srbija na pravom putu.

star

28.04.2019 19:31

Naša delegacija na čelu sa svojim predsednikom je uradila veliku stvar za Srbiju na ovom forumu u Pekingu, a to je da će za koji dan stići velike investicije u Srbiji iz Kine.