Haradinaju smeta jedinstvo Srba na izborima: Šteta što nisu suprostavljeni

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.04.2019

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, ne očekuje tenzije na lokalnim izborima, 19. maja, u opštinama na severu Kosova i Metohije, ali ocenjuje da je "šteta što nema više kandidatura".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Neće biti tenzija, nema ni zašto. Šteta je što nema više kadidatura, nema druge stranke - rekao je Haradinaj za RTK2 odgovarajući na pitanje da li ga brinu moguće tenzije na izborima imajući u vidu da su prvo odbijene, pa prihvaćene kandidature koje su došle iz redova Srpske liste. 

On je naglasio da je bitno da oni koji su se kandidovali poštuju prava i zakon i dodao da očekuje normalne izbore. 

- Možda izlaznost neće biti velika, ja bih rekao da nema neke političke borbe, jer nema dva jaka rivala - rekao je Haradinaj.

Ne bi mu smetalo da su Srbi u više tabora

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Upitan da prokomentariše navodna zaustavljanja i saslušavanja funkcionera Srpske liberalne stranke, lojalne privremenim prištinskim institucijama, odnosno navodnu zabranu prolaza njegovom savetniku iz redova te stranke na Merdaru, Haradinaj je rekao da je "iznenađen zbog te prakse" i da ne razume "Srbiju koja tretira tako sunarodnike koji žive ovde".

On tvrdi da Priština "poštuje posete koje dolaze iz Srbije" i ocenjuje da mu je "malo čudno da druga strana ne radi isto".

Haradinaj joj garantuje bezbednost

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Rada Trajković

Na pitanje da li Priština može da garantuje bezbednost Radi Trajković, Haradinaj kaže da Priština mora po zakonu i ustavu da pruži podršku bilo kojem svom građaninu.

Haradinaj je čestitao srpskom narodu koji živi na teritoriji KiM Uskrs i poželeo im mir.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Katarina

27.04.2019 15:27

Ovaj Haradinaj ponaša se kao da je pobegao sa psihijatrije.

Tara

27.04.2019 15:42

Koliko jadnih provokacija... Cak ni to ne ume sa stilom.

dule

27.04.2019 15:42

On bi da na vlast dovede njemu podobne i polsušne Srbe.

Sara

27.04.2019 15:49

Naravno d a u smeta sto je nas narod jedinstven i složen, Hardinaj bi voleo da nije, jer bi tako lakse ostvario svoje nerealne ciljeve.