POKS: Treba sprečiti Đilasa koji nema podršku naroda da kupuje stranke

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.04.2019

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) upozorio je danas da će se nastaviti trend preuzimanja stranaka kupovinom registrovanih stranka, a ne skupljanjem potpisa i registracijom, i najavio da će Skupštini Srbije podneti predlog izmene Zakona o političkim strankama.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Predrag Marković: Lider POKS-a

U saopštenju POKS-a ocenjuje se da je lider novoformirane Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas najsvežiji primer korišćenja "rupe u zakonu", jer je, kako se navodi, preuzimanjem Zelene ekološke partije - Zeleni, napravio novu stranku.

Narodni poslanik i predsednik POKS-a Žika Gojković ističe u saopštenju za javnost da je sramotno da politički lideri poput Ðilasa, koji nisu u stanju da sakupe 10.000 potpisa, kupuju političke stranke kao na pijaci. 

Kako je naveo, rupa u zakonu čini legalnim da se registrovane stranke preuzimaju i da se tako na "mala vrata" ulazi na političku scenu.

Uskoro će imati više stranaka nego glasača: Dragan Đilas

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

U POKS-u najavljuju da će podneti predlog izmene zakona da svaka promena naziva stranke ili lica ovlašćenog za zastupanje podrazumeva novo prikupljanje 10.000 potpisa i veruju da će takvo rešenje obesmislit kupovinu stranaka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Tresimesi1

27.04.2019 14:40

Đilas je u političkom samrtnom ropcu.Sve ovo što čini je poslednji trzaj zamajavanja Srbije i njenih građana.

Miki

27.04.2019 14:46

Ovim cinom Djilas zakucava poslednji ekser u svoj mrtvacki politicki sanduk.

Sara

27.04.2019 15:20

Đilas zna da je bi sakupio ni 10 a kamoli 10000 potpisa. Pa preuzima druge stranke. Ali ni to mu nece pomoci, građani su ga prozreli.

dule

27.04.2019 15:48

Đilas misli da parama može sve da ostvari.