Ovo je istina o odnosu Ivanovića i šefa države: Vučićev sin čekao Olivera iz zatvora, Danilov dolazak ga je oduševio!

Autor:

Vesti

27.04.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji Vaskrs koji smo Bogdan, Oliver i ja proveli zajedno bio je onakav kakav je uvek trebao da bude. Nažalost, nisam ni sanjala da ćemo već sledeći Vaskrs biti na sasvim drugom mestu, u drugom životu. Bogdan i ja 15 meseci živimo bez Olivera, naučili smo da živimo sa tugom, kaže na početku razgovora za Srpski telegraf Milena Popović, koja je prošle godine, baš za Vaskrs sa sinom napustila Kosovsku Mitrovicu i preselila se u Beograd.

Foto: ST/Đ.KOJADINOVIĆ
Milena Ivanović

Udovica Olivera Ivanovića otvoreno je za praznični broj našeg lista govorila o optužbama koje na njen račun stižu od opozicije, ali je pričala i o navodima da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovoran za Ivanovićevu smrt. Kao svedok susreta i razgovora koji su imali Vučić i Ivanović, Milena je ovo ispričala:

- Dok je bio u zatvoru, ja sam bila link sa svima koji su bili značajni u Beogradu, sa Albancima i u međunarodnoj zajednici. Po Oliverovom izlasku, na sve važne sastanke smo išli zajedno. Bili smo kod predsednika nekoliko puta... Njihovi razgovori su bili prijateljski. Razgovarali su o svemu što je Oliveru bilo važno. Nije tačno da su se posvađali, da je tako bilo, rekla bih. Čak i kada je onaj spot emitovan, njih dvojica su bili u kontaktu, nisu se videli, ali su se čuli.

Taj spot je bio strašan, ali ne mogu da kažem da je taj koji je naložio i emitovao spot ubio Olivera. To je bio deo političke kampanje, tako je i Oliver razumeo, govorio mi je: "To je kampanja, to će brzo da prođe, sad ću ja njih, pa će oni mene, i to je tako." Znam šta pričaju, ali znam i koga je sve Oliver zvao, s kim je kontaktirao, tražio podršku, ali je nije dobio. Znam i one ljude koji su se tada sklanjali od njega misleći da nije pametno da tada budu s njim.

*Ko su ti ljudi?

- Ne bih da pričam o tome, ali želim da se zna da sve te poruke imam i dan-danas. Onaj slogan "Nas je ipak više" je moj. Ja sam Oliveru na mejl poslala nekoliko predloga, među kojima je i taj koji je Oliver izabrao. Neka to znaju ovi iz opozicije kada odluče ponovo da koriste taj slogan.

*Ima li neko iz opozicije da je bez zadrške dao podršku Oliveru?
- Aleksandar Šapić. On je bio Oliveru prijatelj pre, ostao je i posle svega. I danas je tu kao prijatelj i meni i Bogdanu. Baš kao i Aleksandar Vučić, koji je bio uz nas za sve što je trebalo i dok je Oliver bio u zatvoru i posle kada je izašao. Navukla sam gnev ljudi na sebe zbog ovoga, ali neću da lažem da bi se to nekome svidelo.

RepublikaFoto: ST/Đ.KOJADINOVIĆ
Milena Ivanović

Bunde od Olivera, telefon na rate

*Mnogima su vaše bunde bile trn u oku, slike na kojima igrate, skup telefon... Ajmo redom, odakle vam?
- Dve bunde koje imam, obe mi je kupio Oliver. Skup telefon sam uzela u sklopu paketa, uzimam ga na rate. Crninu sam obukla kad se sve desilo, a onda sam u jednom trenutku shvatila da njegova bivša supruga, s kojom nije bio u kontaktu 25 godina, nosi crninu. To mi se učinilo bolesno, smešno, ne znam ni kako bih to opisala. Tog dana sam skinula crninu. Oliver nikada nije bio rob tih formalnosti, pravila... Znam da bi od mene očekivao da nastavim život u skladu sa rečenicom koju mi je stalno ponavljao: "Živim po svojim pravilima, tuđa me ne interesuju."

*Šta je to Vučić konkretno uradio?
- Velike stvari i to dok je Oliver bio u zatvoru, ali to nije za javnost. Mogu da kažem da je na sve moguće načine bukvalno sve uradio da se njemu olakšaju zatvorski dani. To ne mogu da zaboravim.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Danilo Vučić (desno)

*Među onima koji su posetili Olivera bio je i Vučićev sin.
- Po Oliverovom izlasku iz zatvora predsednik se čuo sa Oliverom i rekao mu da će doći Danilo da ga poseti. Upoznali su se, Oliveru je bilo izuzetno drago jer on i Vučić nisu imali samo taj poslovni odnos i razgovore o politici. Bili su prijatelji. Oliveru je neizmerno značilo što je Vučićev sin došao da ga dočeka po izlasku iz zatvora. Vučić je 24 sata dnevno bio uz nas, u svako doba dana i noći smo mogli da mu se obratimo i to dovoljno govori koliki nam je prijatelj bio i ostao.

Predsednik i Oliver su uvek razgovarali prijateljski o svemu što je Oliveru bilo važno. Nije tačno da su se posvađali

*A ko je, s druge strane, kome ne možete da oprostite ponašanje prema Oliveru?
- Boško Obradović, kome smo slali sto miliona poruka da pošalje tri rečenice podrške Oliveru, ali je on smatrao da treba da se ogradi od Olivera. Danas priča drugačije, vuče me za jezik. Ja mu nisam politički protivnik, nisam ni u jednoj stranci, uvek ću reći istinu bez obzira na cenu. Ovo što trpim sada je strašno. Do pre nekoliko meseci sam bila heroina, mislili su da ću reći šta njima odgovara. Ali ja sam na strani istine i uvek ću je reći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading