(FOTO) Vučić se sastao sa Putinom i lično mu čestitao Vaskrs!

Autor: Tanjug

Vesti

26.04.2019

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas pre podne u Pekingu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a glavna tema razgovora je Kosovo i Metohija, kako su obe strane najavile pre susreta.

Foto: Tanjug/Z. MIRKOVIĆ
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Putin je na početku sastanka rekao da je zadovoljan ekonomskom saradnjom dve zemlje, te da mu je drago da mogu da razgovaraju o bilateralnim i regionalnim pitanjima.

Sastanku srpskog i ruskog lidera prisustvovali su i šef ruske diplomatije Segrej Lavrov, kao i srpski ministri, članovi delegacije koja boravi na forumu Pojas i put u Pekingu.

Srpski predsednik čestitao je Putinu, obraćajući mu se na ruskom jeziku, veliki pravoslavni praznik, Vaskrs.

Sastankom sa Putinom Vučić će zaokružiti konsultacije sa partnerima i prijateljima Srbije uoči sastanka u Berlinu, narednog ponedeljka, posle kojeg će, kako je rekao, doneti važne odluke o izborima u Srbiji i poziciji i merama u odgovor na niz jednostranih, diskriminišućih poteza Prištine.

Vučić je juče u Pekingu razgovarao i sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, koji je potvrdio podršku svoje zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Predsednik Srbije u ponedeljak će prisustvovati sastanku u Berlinu, na poziv kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Vučić je rekao da od tog sastanka ne očekuje ništa, da nije optimista, ali i da će, posle više negativnih signala, biti interesantno čuti da li Nemačka i Francuska žele Srbiju u EU ili ne.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Deki

26.04.2019 08:39

Divno je kad tako veliki praznik proslavljamo sa bratskom nam Rusijom.

Marija

26.04.2019 09:04

Divan gest predsednika.

Dejan

26.04.2019 10:14

Putin je najiskreniji prijatelj Vučića i Srbije i uvek će nam davati punu podršku.

Mima

26.04.2019 10:40

Samo sa pravim ljudima. Tako i treba.