Đilasov plan je rasturanje SzS po sistemu "zavadi pa vladaj"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.04.2019

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle osnivanja Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas namerava da privuče što više partija iz Saveza za srbiju (SzS) i formalizuje ulogu lidera opozicije, a tom planu i njegovoj politici bojkota parlamenta i izbora protivi se znatan broj demokrata.

RepublikaFoto: Republika
Dragan Đilas

Mediji prenose izjavu neimenovanog izvora da se veliki broj funkcionera DS -a ne slaže s politikom i potezima Ðilasa, načinom na koji se on bori protiv vlasti.

- Bojkot parlamenta, na čemu je insistirao upravo on iako nije poslanik, loša je ideja jer smo ostali bez prilike da iskažemo svoj stav i da građani za njega čuju. Značajnije, protivimo se njegovoj nameri da preuzme kontrolu nad DS-om. Ne želimo da budemo njegove marionete - kazao je taj izvor.

Nezadovoljne statusom u SzS, neke demokrate "spremaju pobunu", tvrdi izvor, dodajući da su oni prozreli Ðilasovu nameru da posle formiranja svoje partije rasturi SzS.

- Želi da što više stranaka iz opozicije usisa u svoju partiju i na taj način je ojača, i onda se tako nametne kao suvereni vođa opozicije. Nije tajna da se mnogi ne slažu s tim kako Zoran Lutovac vodi DS koji je Ðilasov čovek - navodi izvor.

Đilasov čovek: Zoran Lutovac

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Zoran Lutovac

Dodaje da zato kod dela demokrata postoji ideja o ukrupnjavanju DS, odnosno da se ponovo ujedine SDS, Nova stranka, Zajedno za Srbiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Djape ja

26.04.2019 07:01

Cilj Djilasa je da sve sto radi,radi za svoje napredovanje,i svoje ciljeve.

gagi

26.04.2019 07:21

Posle rasturanja DS-a g. Đilas nastavlja svoj autorski rad.

Goran

26.04.2019 07:39

Đilas želi da on o svemu odlučuje.

Tanja

26.04.2019 07:54

Đilas je uništio SzS,samo neka nastavi tako.