Haradinaja ne puštaju halucinacije: Još samo da nas Beograd prizna...

Autor: Tanjug

Vesti

23.04.2019

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da Priština i Beograd imaju samo jedno nerešeno pitanje, a to je, ponovio je, priznanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Provokator: Ramuš Haradinaj

- Imamo jedno nerešeno pitanje sa Srbijom i to je priznanje, nemamo drugih pitanja da rešimo i nismo zainteresovani za nešto drugo. Ako je Srbija spremna možemo, ako ne, ne vidim ništa drugo - naveo je Haradinaj na konferenciji za novinare nakon sednice vlade, prenela je RTK2.

Govoreći o predstojećem mini samitu u Berlinu, koji su sazvali nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski premijer Emanuel Makron, i medijskim napisima da će na Beograd i Prištinu vršiti pritisak da sveobuhvatni sporazum bude postignut do oktobra, Haradinaj kaže da ne treba uzimati za ozbiljno sve ono što pišu mediji.

Za njega je, dodao je, to normalno kada je reč o ovako velikim događajima kakav je predstojeći samit u Berlinu.

Ocenio je važnim to što će se na tom skupu naći pitanje Kosova, gde će Beograd moći da predstavi svoje ciljeve. 


Povodom odlaganja verifikacije kandidata za gradonačelnike Srpske liste u četiri srpske opštine na severu Kosova, Haradinaj kaže da "zabrinjava situacija da neko ko dobije poverenja naroda, kasnije podnese ostavku, a potom se ponovo kandiduje za istu funkciju".

 

 

Iako, kako je rekao, to smatra protivzakonitim i protivustavnim, on smatra da bi najbolje bilo da predloženi kandidati, kako je rekao, ipak dobiju mogućnost kandidature, pa narod neka glasa.

Očekuje, kaže, da će ubuduće poštovati pverenje građana.

Prethodno, prištinska vlada je prihvatila inicijativu MUP-a o potpisivanju, kako se navodi, međunarodnih sporazuma sa Crnom Gorom, Francuskom i Švajcarskom o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola. 

Haradinaj je, dodaje se, na vladi zahvalio svim institucijama koje su se angažovale na povratku kosovskih građana iz Sirije.

Kosovo je, kazao je, "deo međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma i nastaviće da doprinosi tome".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
star

23.04.2019 16:00

Samo ti Haradinaje nastavi da haluciniraš, a pritnanje nezavisnosti Kosova od Srbije nikada nećeš doživeti.

Kosta

23.04.2019 16:05

KiM je sveta srpska zemlja , tako će i ostati.

Alex

23.04.2019 16:10

Monstrum će itekako odgovarati pred licem pravde. To mu je sigurno!!!

Ana

23.04.2019 16:15

Izgleda da ga je udarila promaja...