Dačić delio autograme u Češkoj

Autor: Republika

Vesti

23.04.2019

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podrška zemljama Zapadnog Balkana na evropskom putu predstavlja jedan od prioriteta Višegradske četvorke, a Srbiju gledamo kao značajnog partnera u evropskoj integraciji Zapadnog Balkana, izjavio je ministar spoljnih poslova Češke Tomaš Petriček.

RepublikaFoto: twitter.com/Mfa
Ivica Dačić u Češkoj

Na konferenciji za medije nakon sastanka sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, Petriček je rekao da Češka podržava proširenje EU jer ono, kaže, predstavlja značajan instrument za međusobne odnose i osnov za uspešnu regionalnu saradnju.

- Češka je spremna da deli sa Srbijom iskustvo što se tiče integracije u EU. Sa našeg gledišta potrebno je nastaviti sa reformama u oblasti vladavine prava, nezavisnosti medija i borbi protiv korupcije -rekao je Periček.

Konstatovao je da su češko-srpski odnosi na dobrom nivou, a povezuju ih, kažu, ne samo prošlost, već i sadašnja i zajednička evorpska budućnost.

 

 

Koliko je šef srpske diplomatije cenjen u Češkoj najbolje se može videti u fotografijama koje su objavljene na tviter profilu ministarstva spoljnih poslova.

Najme, ministra Ivicu Dačića su, pred ulazak u Parlament Češke, sačekali su gradjani koji su mu tražili da im se potpiše i da se fotografiše sa njima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading