Vuk Đilasu: Uništiću te!

Autor:

Vesti

23.04.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Staro rivalstvo između Vuka Jeremića i Dragana Đilasa, koje datira još iz Demokratske stranke, iz koje je bivši gradonačelnik najurio nekadašnjeg šefa diplomatije, a ovaj ga optužio za diktaturu, opet je aktuelno i preti da zakopa opoziciju. Kao odgovor na formiranje Đilasove Stranke slobode i pravde 19. aprila, samo dan kasnije, 20. aprila, Jeremić je pred punom salom, na sednici Glavnog odbora Narodne stranke, poručio: Najjača smo opoziciona stranka u Srbiji!

RepublikaFoto: Tanjug
PUKLA TIKVA: Vuk Jeremić

- Vuk Jeremić kipti od besa jer se Đilas nameračio da mu uništi i ono malo rejtinga, ali i dela opozicionog kolača koji njegova stranka ima. Stoga je maksimalno aktivirao svoje članstvo i naredio da, uprkos opozicionom ujedinjavanju u Savezu za Srbiju, što više ističu stranačka obeležja - objašnjavaju naši izvori iz opozicije.

SVAKO OZBILJAN IMA PLAN B

Kao prvo, na sednici Glavnog odbora stranke Jeremić je istakao da će se delovanje NS u narednom periodu odvijati na tri nivoa - jačanje stranke i njene strukture, aktivnosti u opoziciji i angažovanje na međunarodnom planu.

Foto: ST/Vladimir Lukić
SAM SVOJ MAJSTOR: Dragan Đilas

- Imamo teritorijalne organizacije u 109 gradova i opština u Srbiji i u narednih šest meseci, do druge skupštine Narodne stranke, koja će biti održana u oktobru, bićemo posvećeni širenju stranačke mreže. Do stranačke skupštine svi lokalni odbori moraju imati program i plan kako doći do promena - poručio je Jeremić.

Đilasovi partneri uviđaju da je on radio sve što je radio da bi formirao svoju stranku i lično ojačao, a da ga je baš briga za savez

Dragomir Anđelković, analitičar

Potom je dodao i da je NS bila rodonačelnik jedinstvenog opozicionog delovanja, te da se i dalje maksimalno zalaže da opstane jedinstven opozicioni front, ali da, kao svaka ozbiljna organizacija, mora da ima i plan B ako zatreba.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Jeremićeve optužbe

1. Đilas konstantno pravi gafove koji štete SZS

2. Ima kratak fitilj, često je nasilan (napad na tasta, vređanje studenata)

3. Ima najnegativniji imidž od svih lidera SZS, narod ga vidi kao bogatog i bahatog tajkuna

4. Štiti sindikalca Željka Veselinovića, čije vulgarnosti odbijaju glasače

- Među nama su i ljudi koji su vodili ozbiljne organizacije u javnom i privatnom sektoru, uključujući i Vojsku Srbije, i oni nam mogu potvrditi da svaka ozbiljna i uspešna organizacija mora imati plan B. Plan B za Narodnu stranku znači da mora biti sposobna da u svakoj opštini samostalno izađe na lokalne izbore 2020. godine - rekao je Jeremić.

Na kraju je još jednom ponovio da su najjača i najbolje ustrojena opoziciona organizacija u Srbiji.

Uspeh i jedne i druge partije zavisi kako od harizme lidera tako i od dalje strategije

Srđan Bogosavljević, direktor agencije Ipsos stratedžik marketing

- Mi smo noseća osovina opozicionog rada u Srbiji i lokomotiva promena - kazao je Jeremić.

Đilas i Jeremić pri stavu su da ne daju izjave za Srpski telegraf, a isto nam je ponovio i Borko Stefanović kad smo ga pozvali da ga pitamo da li je promenio mišljenje.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vuk Jeremić

Đilasove optužbe

1. Jeremić ništa ne donosi SZS jer ima mnogo manju podršku među desno orijentisanim biračima od Boška Obradovića

2. Umešan u međunarodne korupcionaške skandale

3. Ne može da sakrije liderske ambicije, pa često ulazi u sukobe unutar SZS

4. Narod ga pamti kao izrazito neuspešnog šefa diplomatije

KLJUČNI HARIZMA I STRATEGIJA

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da to govori koliko su tu svi neiskreni i koliko se bore za svoje interese.

Foto: Public
Dragomir Anđelković

- To je je Jeremićev odgovor na Đilasovo formiranje stranke. Đilasovi partneri uviđaju da je on sve što je radio radio da bi formirao svoju stranku i lično ojačao, a da ga je baš briga i za savez i za druge partnere. Sve više ga doživljavaju kao jednu vrstu političkog parazita koji na njima pokušava da izraste u pacova - uveren je Anđelković.

Direktor agencije Ipsos stratedžik marketing Srđan Bogosavljević za Srpski telegraf ocenjuje da uspeh i jedne i druge partije zavisi kako od harizme lidera tako i od dalje strategije.

- Đilas nikad nije imao popularnost u populaciji koju je imao Vuk Jeremić, međutim, onog trenutka kad se Jeremić pojavio kao predsednički kandidat, on je izgubio svu tu podršku. S druge strane, Đilas nikad nije imao podršku u "suprotnom taboru", tako da je njegova podrška što se tiče formiranje stranke na neki način kvalitetnija i više mu daje mogućnosti da nešto napravi. Ali neće samo zavisiti od toga već da li će ta stranka umeti da formuliše neke ciljeve - zaključuje Bogosavljević.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
Lela

23.04.2019 06:16

Opste rasulo u opoziciji.....

Miki

23.04.2019 06:23

Jel to opet svadja oko para, ne mogu da se dogovore...

Milenko

23.04.2019 06:24

Odavno smo to znali, da će ova opozicija sama sebe uništiti.. Mala bara puna krokodila..

Mica

23.04.2019 06:25

Opozicija pokazuje pravo lice koje sta je...