Zbog cenzure filma "Balkanska međa": Odbornici SNS traže smenu direktora Doma kulture u Bujanovcu

Autor: Tanjug

Vesti

22.04.2019

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbornička grupa SNS-a u SO Bujanovac zatražila je smenjivanje direktora Doma kulture Jetmira Ismailjija zbog sprečavanja projekcije filma "Balkanske granice".

RepublikaFoto: Promo foto
Miloš Biković u filmu "Balkanska međa"

Odbornici SNS, koji su u Bujanovcu u opoziciji, podneli su predsedniku Skupštine opštine zvaničan zahtev da smenu Jetmira Ismailjija uvrsti kao jednu od tačaka dnevnog reda na narednoj sednici Skupštine opštine.

Šef odborničke grupe Nenad Mitrović obrazložio je zahtev na konferenciji za novinare time što je Ismailji neporedno pred emitovanje naložio skidanje sa repertoara filma "Balkanske granice" u srpsko-ruskoj produkciji.

Film je bio najavljen za prikazivanje krajem prošle nedelje u sali Doma kulture u Bujanovcu, koja se koristi i kao bioskopska sala, ali je neposredno pred prikazivanje bio skinut sa repertoara, a nakon reakcija u srpskim medijima opštinska vlast je saopštila da je ta odluka bila individualna i da je nju doneo direktor Doma kulture koji se o tome nije ni s kim konsultovao.

 

 

Dok je SNS zvanično zatražila smenu direktora Doma kulture, albanski Pokret za demokratski progres (PDP), koji je deo vladajuće koalicije u Bujanovcu i čiji je član predsednik Skupštine opštine Bujanovac, javno je podržao direktora Doma kulture koji je skinuo s repertoara film "Balkanske granice".

U saopštenju koje je dostavljeno medijima PDP navodi da je direktor Doma kulture "sa potpunim moralnim i političkim pravom zabranio prikazivanje kontroverznog i tendencioznog filma koji ne bi doprineo toleranciji u multietničkim odnosima u višenacionalnoj opštini kao što je Bujanovac".

- Odluka Jetmira Ismailjija u potpunosti odražava raspoloženje svih žitelja opštine Bujanovac i dokaz je namere da se ne dopuste provokacije koje bi vodile ugrožavanju javnog reda. Svi znamo da se i predstavnici međunarodne zajednice decenijama trude da eliminišu mogućnost za međuetničke konflikte u opštini Bujanovac, što je i postignuto, i PDP kao politička partija neće podržati nikakve zakulisne namere da se naruši mir - navodi se u saopštenju PDP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Lea

23.04.2019 18:32

Naravno da ga treba smeniti!

pijacar

24.04.2019 05:01

Ono kada se umesa politika i u kulturu dobije se nesto ovako, KATASTROFA!