Ðurić: Tahiri laže, dokument tužilaštva je originalan

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.04.2019

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je sinoć večeras da je kosovski ministar pravde Abelard Tahiri ministar nepravde i laži, a dokumentacija koja je u četvrtak predstavljena javnosti ne da nije lažna, već je u pitanju originalni dokument tužilaštva tzv. Kosova koji je službenim putem dostavljen braniocima uhapšenih Srba.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

- Jedino što je lažno jeste optužnica protiv Srba i države Srbije koju sa svojim satelitima svakoga dana podiže u medijima - saopštio je Ðurić, reagujuću na tvrdnje Tahirija da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao lažnu dokumentaciju u vezi sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića.

Ðurić navodi da Tahiri svojim lažima demantuje čak i sopstvenog tužioca Sulju Hodžu, koji je potvrdio da je iskaz Rada Trajković dala i da jeste zatražio, upravo aktom predstavljenim javnosti, produženje pritvora, kao što se u pomenutom dokumentu tužilaštva i navodi.

- U lažima ministra nepravde i laži Abelarda Tahirija veoma su kratke noge. Osim što je celom svetu pokazao kakav i koliki je lažov, čovek koji je brojne Srbe na KiM držao i drži neosnovano iza rešetaka, obelodanio je danas i koga štiti i čiji je među Srbima politički pokrovitelj - saopštio je Ðurić.

- Ni brutalne i brojne pretnje smrću, ni najprimitivnije uvrede kojima sam izložen od strane ubedljivo manjinskog, ali punog mržnje i agresivnog dela javnosti, zato što sam se usudio da obelodanim istinu, neće me sprečiti da nastavim da ih sve zajedno raskrinkavam - rekao je Ðurić.

Đurić: Svima zajedno im poručujem - dalje ruke od Srbije, lažovi!

RepublikaFoto: Tanjug

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Taki

20.04.2019 08:16

Tahiri svojim lazima nikoga nije obmanuo.

Misko

20.04.2019 09:26

A kad su Siptari bili iskreni i posteni? Nikad.

Natasa

20.04.2019 11:45

Tahiri zna da se bavi samo lazima.