Haradinaj nije na Trampovoj crnoj listi: U ZATVOR IDU TAČI I VESELJI!

Autor:

Vesti

20.04.2019

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trampova odmazda. Po nalogu američkog predsednika na haškoj optužnici, u Specijalnom sudu za zločine OVK naći će se Hašim Tači, Kadri Veselji i Daut Haradinaj. Ovo je u petak objavila prištinska Gazeta ekspres, koja to vidi kao gotovu stvar. Na njihovom spisku nije Ramuš Haradinaj, mada je teško verovati da će mu Amerikanci oprostiti tvrdoglavo odbijanje da se povinuje njihovom zahtevu i ukine takse na robu iz Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Vrlo je verovatno da će na osnovu dokaza koje je prikupila kancelarija specijalnog tužioca protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija, Dauta Haradinaja, Samija Ljuštakua, Azema Silje i drugih bivših komandanata OVK biti podignuta optužnica - naveo je dobro obavešteni izvor prištinskog lista čije su se ranije procene u velikom broju slučajeva ostvarivale.

Srpski telegraf već je najavio ovakav rasplet kada su naši sagovornici iz diplomatskih krugova otkrili da Vašington pokreće ozbiljnu odmazdu zbog protivljenja nekih krugova u Prištini da stanu iza Trampovog plana o podeli Kosova.

RepublikaFoto: youtube.com/Ermal Mamaqi
Kadri Veselji

Marić: Ovo je vest koju smo čekali 20 godina

Specijalno tužilaštvo do sada je saslušalo oko 100 Šiptara, kao osumnjičene i svedoke, a još 300 će dati iskaz u Hagu pre podnošenja prvih optužnica.

- Sud je obezbedio mnogo svedoke i dokaza - prenosi Gazeta ekspres.

100 Šiptara do sada saslušano u Hagu

Novinar Milomir Marić za Srpski telegraf kaže da je pravda spora, ali dostižna:

- Ovu vest smo čekali 20 godina. Ako je tačna, onda je to sjajno jer će pravda konačno biti zadovoljena. Za zločine nad Srbima još niko nije adekvatno kažnjen, ali je dobro da je osnovan Specijalni sud za zločine OVK i da će biti kažnjeni oni koji su činili te monstruozne zločine.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

MOJ STAV

Vladimir Marinković

Kongres srpsko-američkog prijateljstva

Iskreno se nadam da će politika Bele kuće i predsednika Trampa biti pravedna i u skladu sa principima poštovanja međunarodnog prava i konvencija.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading