Palma: Poslanicima koji ne dolaze na posao ukinuti plate!

Autor: informer.rs

Vesti

18.04.2019

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanicima koji su stalno zaposleni u Skupštini Srbije a ne dolaze u parlament, niti učestvuju u radu skupštinskih odbora ili drugih radnih tela treba da se ukinu plate. To će biti i zvaničan predlog Jedinstvene Srbije, koji ćemo podneti u narednom periodu, najavio je lider JS Dragan Marković Palma, uz opasku da u parlamentu ima 220 poslanika na stalnom radu.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Dragan Marković Palma

On ističe da bi pravilo koje predlažu važilo za sve:

- To mora da se predvidi i Poslovnikom. Ako iz neopravdanih razloga ne dođeš na posao, nema ni plate. Kako možeš da je primaš ako ne radiš? Mora određeno vreme da se provede u Skupštini, ali rad nije sedenje u kancelarijama ili šetkanje u holu. Određeni poslanici zloupotrebljavaju zakon, jer primaju plate, a nisu na radnom mestu, već se šetkaju po Nišu, Kruševcu, pa još kritikuju vlast što je dovela sedam fabrika, prete da će da ih oteraju i inspirišu i podstrekavaju građanski rat.

Lider JS kaže da je "udarac po džepu" najbolji način da se zavede red:

- Kao što radnik sedi za mašinom, lekar u ordinaciji ili profesor u učionici, tako i poslanik mora da bude na svom radnom mestu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading