Jovanov: SzS preti blokadom i gubitkom posla

Autor: Tanjug

Vesti

18.04.2019

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) MIlenko Jovanov, izjavio je danas u Novom Sadu da ima čvrsta saznanja o tome da predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića pozivaju ljude i prete im gubitkom posla kada dođu na vlast.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milenko Jovanov

- Predstavnici Ðilasove, Jeremićeve i Obradovićeve koalicije u poslednja dva dana zovu ljude i prete im gubitkom posla, kada jednom oni dođu na vlast. Zvalo me je više ljudi iz više gradova da mi se žale da su kontaktirani preko društvenih mreža, ili telefonom, da im se skreće pažnja da se sve prati i da paze šta rade - rekao je Jovanov.

On je rekao i da su time "što su objavili da će da zabrane slobodu kretanja tako što će da blokiraju narodu put do Beograda, a zatim rekli da će da onemoguće skup Budućnost Srbije", lideri Saveza za Srbiju najdirektnije povredili Ustavom zagarantovano pravo na slobodno kretanje i okupljanje.


- Sada brane narodu da ima politički stav i slobodu da podrži onoga koga želi. Postavlja se pitanje šta je sledeća ideja u ovom fašističkom redosledu, da li označavanje kuća u kojima žive oni koji ih ne podržavaju, ili konc-logori - zapitao se potpredsednik SNS-a.
Foto: Tanjug/T. VALIČ

On je istakao da funkcioneri vladajuće stranke podsećaju da Srbija jeste i biće slobodna država u kojoj građani mogu slobodno da izražavaju svoj stav.


- Zato će svi koji se koriste fašističkim metodama već sutra (na mitingu) u Beogradu dobiti jasnu poruku da narod u Srbiji ne pristaje na njihov teror. Pozivam, zato, državne organe da zaštite građanske slobode, garantovane Ustavom, koje su se, kao i uvek, prve našle na udaru fašista, koji atmosferom straha, praćenja i pritisaka žele da onemoguće građane da se ponašaju u skladu sa svojom slobodnom voljom - poručio je Jovanov. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Sara

18.04.2019 08:47

Lidere tzv Saveza treba da bude sramota na koji nacin sve prete ljudima koji ne misle kao oni.

Jovana

18.04.2019 08:50

Odakle liderima opozicije toliko prava da prete svima? Kao prvo, neće ni doći oni nikad na vlast pa se pretnje neće ni obistiniti. Nikada nećemo glasati za opoziciju.

Bokica

18.04.2019 08:59

Odakle im ideja da ce oni doci na vlast i pravo da bilo kome prete? Ako se raspisu izbori nestace kao balon od sapunice.

Caca

18.04.2019 09:00

Stare navike nikad ne umiru !