Ovaj Srbin je hakovao Pentagon!

Autor:

Vesti

18.04.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neven Ðenadija, politikolog iz Republike Srpske, hakovao je server starog sajta ministarstva odbrane SAD i skinuo više od 400 ekskluzivnih fotografija koje je NATO napravio tokom 78 dana bombardovanja Jugoslavije 1999, od kojih je američki državni vrh neke koristio i kako bi u medijima opravdao agresiju nazvanu "Milosrdni anđeo".

Foto: facebook.com/Neven Djenadija
Neven Đenadija

Đenadija je objasnio da se u albumu koju je objavio na Fejsbuk profilu nalazi oko 440 fotografija, koje je za nekoliko dana skinuo sa bekap servera starog sajta ministarstva odbrane SAD.

- Trenutno je u procesu prelazak sa starog na novi sajt i verujem da će stari uskoro biti nedostupan. Sve fotografije su se nalazile na jednom mestu i izuzetno su visoke rezolucije. Ovu bazu fotografija sam sačuvao i postavio kako jednoga dana ne bi nestale sa američkih servera i sajtova - naveo je Đenadija.

440 fotografija skinuo sa servera Pentagona

Što se tiče vremenskog perioda, fotografije započinju s prvim danima bombardovanja, pa sve do ulaska NATO trupa na Kosovo i Metohiju i povlačenja srpske vojske. Fotografije su sa originalnim opisima na engleskom jeziku, kao i autentičnim imenima nekih pojedinaca na fotografijama i samih fotografa.

U ovoj zbirci mogu se videti ekskluzivne fotografije tadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona, generala Veslija Klarka, proslave 50-godišnjice osnivanja NATO saveza, ulaska američkih trupa na Kosovo i razgovora sa predstavnicima ruske vojske.

Neven Ðenadija je rođen 1988. u Prijedoru, a živi u Kostajnici u Republici Srpskoj. Završio je Fakultet političkih nauka. Ima blog na kom piše o političkim i geostrateškim temama. Autor je platforme za razvoj omladinske i digitalne diplomatije Republike Srpske i Kosova i Metohije i jedan od osnivača najveće srpske digitalne studentske grupe "Studenti za istinu".

Planirali da sravne Beograd sa zemljom

NATO hteo da bombarduje Institut Vinča 30. aprila 1999, ali su srpske službe za to saznale i hitno obavestile Međunarodnu agenciju za atomsku energiju u Beču o posledicama koje bi bile katastrofalne za čitav region.

Do koje mere su NATO agresori bili rešeni da unište Srbiju, svedoči i plan da se bombarduje nuklearni institut u Vinči. Alijansa je iz satelita snimila postrojenja Reaktor RA, Reaktor RB, laboratorije za tzv. vruću hemiju i proizvodnju radioizotopa, kao i akceleratorsku instalaciju "Tesla".

Predstavnici naše vojske, na sreću, saznali su za taj monstruozni plan i upozorili institut da bi 30. aprila 1999. mogao da bude bombardovan Reaktor RA.

Nakon upozorenja, iz instituta je hitno poslata depeša Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju u Beču, kojoj su predočene stravične posledice u slučaju da NATO avioni ispuste bombe na Vinču. Naime, od eksplozije u kojoj bi bila oslobođena velika količina radioaktivnog materijala došlo bi do katastrofe ne samo u Beogradu nego i u regionu. Na sreću, preovladao je zdrav razum i do bombardovanja Vinče nije došlo.

Inače, Vojska Jugoslavije rasporedila je tokom bombardovanja NATO bataljon ABHO na brdu kilometar udaljenom od Instituta Vinča.

Zaposleni u institutu dežurali su danonoćno svih 78 dana agresije.

Spekulacije o razlozima zašto je Alijansa htela da raketira Vinču i dalje su tajna. Da podsetimo, institut u Vinči bio je jezgro nuklearnog programa, koji je u bivšoj Jugoslaviji forsirao Josip Broz Tito. Zapadni moćnici su jedno vreme smatrali da se u Vinči pravi atomska bomba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading