Zorana Mihajlović o gondoli: Dokoni političari se hvale neznanjem

Autor: Tanjug

Vesti

17.04.2019

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, ponovila je danas stav da je krivična prijava zbog izgradnje gondole između Kalemegdana i Novog Beograda neosnovana, ali i poručila da dokoni političari ne bi trebalo da se hvale sopstvenim neznanjem.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zorana Mihajlović

Ona je u saopštenju podsetila da se građevinska dozvola koju je izdalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odnosi na pripremne arheološke radove na Kalemegdanu i da je izdata u skladu s važećim prostornim planom i rešenjem Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

- To, izgleda, nije poznato samo dokonim političarima, koji nemaju elementarno znanje o funkcionisanju države i koji ne znaju da se građevinske dozvole ne izdaju po bilo čijem ličnom nalogu, pa makar bio i ministar, već tek kada podnosilac zahteva ispuni sve zakonom propisane uslove - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da nije greh da neko nešto ne zna, ali da ne znanje nije nešto čime čovek treba da se hvali, kao što to radi potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

-Podnošenjem krivične prijave ''trbuhozborac Vuka Jeremića'' pokazuje da mu nije stalo ni do Kalemegdana, ni do Beograda, već isključivo do sopstvene promocije koja se, bar u ovom slučaju, bazira na neznanju - navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading