Miličković oštro reagovao na Balšine laži!

Autor:

Vesti

17.04.2019

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Milosav Miličković reagovao je na tvrdnje narodnog poslanika Balše Božovića koji je rekao da je policija bez poziva u subotu došla u Narodnu skupštinu, što apsolutno nije tačno.

RepublikaFoto: Republika
Milosav Miličković

- Narodni poslanik Balša Božović nastavlja da obmanjuje javnost iznošenjem laži da su pripadnici policije u subotu bili u Domu Narodne skupštine bez poziva i saglasnosti generalnog sekretara parlamenta.  Iako je i sam generalni sekretar Srđan Smiljanić istog dana potvrdio da je dao saglasnost pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova da uđu u zgradu Narodne skupštine, ta činjenica očigledno ne sprečava Božovića da i dalje iznosi neistine i time narušava ugled policije. Očigledno se nada da će više puta ponovljena laž, pa makar to bilo i četiri dana nakon događaja, na silu da se pretvori u "istinu".

Apsolutno mi nije jasno kome je uopšte smetalo prisustvo pripadnika policije u Domu Narodne skupštine, koji su u subotu bili tamo kako bi zaštitili i narodne poslanike i zaposlene, ali i kako bi sprečili eventualne nemile scene, koje su se nažalost dešavale pre nepunih 20 godina kada je zgrada parlamenta paljena i kada su iz nje kradene slike i nameštaj.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Balša Božović izmislio priču

Očigledno je zaboravio Balša Božović da su njegovi saborci Boško Obradović i Dragan Đilas pre svega mesec dana na silu upali u zgradu Radio-televizije Srbije, kad uopšte može da se pita na osnovu koje procene rizika su policajci bili u Domu Narodne skupštine. Teško mi je da poverujem da je već zaboravio činjenicu da su novinari RTS-a pribijani uza zid i da im je prećeno.

Jedino logično objašnjenje koje mi pada na pamet jeste da su možda imali neke planove oko nasilnog upada u najviši zakonodavni dom, koji su im osujećeni, jer samo to može da objasni nervozu koja je kod poslanika Božovića prisutna i nakon četiri dana.

Policija je uvek radi u interesu svojih građana i štiti njihovu imovinu, bilo da je reč o Domu Narodne skupštine ili bilo čemu drugom. Ni ovakvi pokušaji obmane građana neće sprečiti pripadnike MUP-a da, isključivo u skladu sa zakonom, postupaju i ubuduće - saopštio je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Milosav Miličković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
mimi

17.04.2019 15:10

svako prica sta hoce samo da bi blatila aktuelnu vlast,preteraste ga

Dejan

17.04.2019 15:10

Opozicija se služi neistinama i obmanjuje narod.

Nemanja

17.04.2019 15:23

Nista pametno nismo ni moglu da ocekujemo od Balse okorelog DS-ovca.

Matija

17.04.2019 15:24

Da li ima smisla uopste pravdati se i dokazivati bilo sta, kad opozicija samo laze i maze...