Srbija pred sudbonosnim izazovom: Tražiće puno priznanje Kosova, a da Beograd ne dobije ništa

Autor: Tanjug

Vesti

16.04.2019

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbiji sledi izuzetno težak period, da će se od nje tražiti priznanje pune nezavisnosti Kosova, bez podela, na punoj i celovitoj teritoroji nezavisnog Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Kako je rekao, razgovaraće sa kineskim i ruskim predsednikom u Pekingu, a potom ide u Berlin, gde ga očekuju veoma teški sastanci sa liderima Francuske i Nemačke.

- Tamo nas ne čeka ništa dobro, odmah da znate i ne očekujem ništa dobro. Jedino očekujem početak zahteva za novi fortmat, gde bi cilj trebalo da bude priznanje nezavisnosti a da Srbija ne dobije ništa - rekao je Vučić.

Tražiće da uđemo u razgovore a da Albanci ne ukinu takse.

- Po cenu - ne po cenu koju treba da plati Srbija, nego ja - neću prihvatiti da nastavimo ma kakav razgovor bez ukidanja taksi, ma kakvi pritisci bili - porucio je Vučić.

 

 

Govoreci o zahtevima i pritiscima da Srbija da prizna nezavisnost Kosova Vučić kaže da ne preteruje. 

- I još da budemo srećni ako ne uvedu poseban tribual za Srbe i ne osude nas za sve seksualne zločine počinjene na Balkanu. Ništa nisam preterao, čak sam ublažio - rekao je Vučić.

U skladu sa tim, kaže, pritisci će biti veliki.

- Podržavaće i unutrašnje elemente kako bi se smanjivala snaga srpske države i kako bi se do tog cilja što lakše došlo - rekao je Vučić.

Nemojte me zvati, nisam dostupan

"Ako do 6. maja ne budu ukinute takse na srpsku robu, biće održana posebna sednica Glavnog odbora SNS, na kojoj ćemo izaći sa merama protiv Prištine", poručio je danas predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić.

Tada će biti šest meseci od kako je Priština uvela takse na robu iz centralne Srbije, podsetio je on u obraćanju članovima Glavnog i Izvršnog odbora u proširenom sastavu.

- A, odmah da kažem svima koji su naučili da žovu telefonom i da prete, ako Srbi samo podignu ruke u gard, a šest meseci nas tuku i ostaviše nas u modricama, nemojte da me zovete. Nisam dostupan - rekao je Vučić. 

Srbija ima pravo na svoje dostojanstvo, ponos i obraz, istakao je Vučić.

- Kao što kažu: ''dođite, da definišemo cilj razgovora i pregovora, a to je priznavanje nezavisnog Kosova. A vi Srbi dobićete ništa''. To slobodno mačku o rep okačite, smenite me na ulicama Srbije, pa dovedite nekog drugog ko će to da uradi - poručio je predsednik Srbije.

- Ja i Srpska napredna stranka to nećemo da uradimo, a za razgovore i za kompromis smo uvek spremni - dodao je Vučić, nakon čega je usledio veliki aplauz odobravanja u Sava centru.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Jelena

16.04.2019 16:05

Tezak period pred Srbijom.

Filip

16.04.2019 16:30

Albanci da dobiju sve a Srbija nista...nece tako moci!

Dea77

16.04.2019 16:40

Podrska za Predsednika, ne sumnjamo da cete uraditi najbolje za nasu zemlju!

Marija Lazic

16.04.2019 16:43

I još da budemo srećni ako ne uvedu poseban tribual za Srbe i ne osude nas za sve seksualne zločine počinjene na Balkanu.