Terorista zabrinut za Srbe?! Evo šta Tači kaže o taksama i sporazumu s Beogradom

Autor: Tanjug

Vesti

15.04.2019

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da je sporazum s Beogradom moguć ove godine, ali da nema planova za ukidanje tarifa na robu iz Srbije koje su i dovele do obustave dijaloga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

On je za britanski Gardijan rekao da je sporazum o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda i dalje moguć, uprkos ozbiljnim zastojima poslednjih nekoliko meseci.

- Moramo da sednemo čak i s našim najljućim neprijateljima, ali bez ikakvih preduslova, i pokušamo da slušamo jedni druge - rekao je Tači britanskom listu uoči konferencije u Berlinu koja će se održati 29. aprila.

Prema njegovim rečima, on je ulozio sav politički kapital koji je izgradio za dve decenije u uspeh dijaloga, kao i da bi cena neuspeha bila šteta za ceo region.

- U trenutnim okolnostima, sa ovim tenzijama, ne vidim zašto bi ijedan strani investitor došao i ulagao u naš region. Jedino mirovni sporazum može da donese napredak - rekao je Tači

On je dodao i da bi demarkacija granica mogla da bude deo svakog "sveobuhvatnog sporazuma o međusobnom priznanju", i istakao da ne može biti graničnih ili etničkih linija i da će i Kosovo i Srbija ostati multietničke sredine.

Govoreći o Srbima na Kosovu i predsednicima opština na severu koji su podneli ostavke nakon uvođenja taksi u novembru prošle godine, on je rekao da su se Srbi povukli iz političkog života na Kosovu.

- Niko nema odgovor kako da se krene napred, a najveće žrtve su stanovnici Kosova, a posebno kosovski Srbi - rekao je Tači.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading