Vrh SNS odlučuje o izborima: U utorak dolazi 7.000 članova u Beograd

Autor: novosti.rs

Vesti

15.04.2019

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrh Srpske napredne stranke zakazao je za utorak sednice predsedništva, proširenog sastava izvršnog odbora i glavnog odbora, koje će biti održane u Sava centru u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Naprednjaci će razmatrati mogući odgovor na pritiske opozicije, a prema našim informacijama moguća je i odluka o vanrednim izborima.

Naprednjaci su za ovaj partijski skup rezervisali sve sale Sava centra i planiraju da okupe 7.000 članova. Sve sednice će biti javne i prenošene na video-bimovima u holovima Sava centra.

Najviši funkcioneri SNS još jednom će u utorak zatražiti od predsednika stranke Aleksandra Vučića da donese odluku o izlasku na vanredne izbore. U martu, čitav vrh SNS, izuzev Vučića koji je bio uzdržan, bio je jedinstven u želji da se ide na glasanje pre roka. Lider SNS tada je rekao da smo bliži vanrednim izborima, ali da konačna odluka nije doneta. Ipak, zbog usijane političke situacije u zemlji, Vučić bi mogao da prelomi da glasamo ove godine, osim ako u međuvremenu ne bude nekih krupnih događaja u vezi sa KiM. Termin za vanredne izbore, kako je ranije najavljeno, mogao bi da bude 23. ili 30. jun. U tom slučaju, izbori bi najranije mogli da budu raspisani 24. aprila, a najkasnije 9. maja.

Iz opozicije su u nedelju najavili da će odrediti tim za razgovore i da očekuju da vlast učini isto, ali da insistiraju da se razgovara o zahtevima koje su pročitali na mitingu - formiranju zajedničke komisije za definisanje fer izbornih uslova, izboru novog sastava REM i izboru tehničkog rukovodstva i uređivačkog kolegijuma RTS i RTV.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
rada

15.04.2019 08:15

SNS se ne boji izbora.

Misko

15.04.2019 08:20

Samo vrh SNS-a okuplja onoliko ljudi koliko je opozicija skupila svih, iz cele Srbije.

marica

15.04.2019 08:21

Pritisak opozicije mora da ima resenje..jer su im zahtevi nenormalni

Ivana

15.04.2019 08:23

SNS u svakom trebutnku moze na izbiore.