Pokrenut novi sistem za kontrolu radova na gradilištima

Autor: Tanjug

Vesti

13.04.2019

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi sistem za praćenje i kontrolu infrastrukturnih projekata koje je uvelo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture predstavljen je danas potpredsednici Vlade i ministarki Zorani Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Ona je sa saradnicima obišla takozvanu "situacionu sobu", u kojoj su objedinjeni video-nadzor na kritičnim tačkama na gradilištu na Koridoru 10, radovi na mreži državnih puteva, stanje u avio-saobraćaju i vodnom saobraćaju i koje svakodnevno koriste inženjeri Ministarstva.

- Radovi na Koridoru 10 prate se sa više od 20 kamera koje su raspoređene na kritičnim tačkama na južnom i istočnom kraku, kao što su kosina 2 u Grdeličkoj klisuri i gradilište deonice Prosek -Bancarevo na istočnom kraku Koridora 10, kao i deonice na Koridoru 11, auto-putu ka Crnoj Gori, na kojima su 

Mihajlovićeva je rekla da će sa završetkom građevinskih radova u Grdeličkoj klisuri kamere biti premeštene na nove projekte, između ostalih i one o kojima je sa kineskim zvaničnicima razgovarala u petak na Samitu u Dubrovniku, kako bi se omogućilo praćenje radova od prvog dana.

- Već je pripremljen kamp izvođača na auto-putu Preljina-Požega, a na leto kreću radovi na još dva nova auto-puta, Moravskom koridoru i na auto-putu Beograd-Sarajevo, deonica od Sremske Rače do Kuzmina. Uporedo s tim, radiće se tehnička dokumentacija za deonicu Novi Beograd-Surčin, na kojoj radovi kreću na proleće iduće godine - rekla je Mihajlovićeva, a saoššteno je iz njenog kabineta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading