Mihajlovićeva otkrila: Do kraja godine završavamo deonicu Surčin-Obrenovac

Autor: Tanjug

Vesti

13.04.2019

17:38

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović upoznala je danas saradnike sa rezultatima Samita 16+1, kako bi se odmah krenulo sa realizacijom projekata o kojima je razgovarano sa kineskim partnerima u Dubrovniku.

Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

- Mi smo u građevinskoj sezoni, ali pored toga što se bavimo tekućim projektima, pripremamo i nove. Nemamo vremena za gubljenje, krećemo odmah sa pripremama za izgradnju deonice Novi Beograd-Surčin, jer je naš cilj da radovi počnu već na proleće iduće godine - rekla je Mihajlovićeva.


Ona je dodala da je na kolegijumu razgovarano o tome kako da se paralelno s pripremom komercijalnog ugovora priprema i aplikacija za kinesku Eksim banku za obezbeđivanje finansiranja radova. 

- Do kraja godine završavamo deonicu Surčin-Obrenovac i važno je da krenemo što pre s radovima na deonici koja je važna za povezivanje Beograda sa Koridorom 11- dodala je.

 

 

Ministarka je rekla da će se za drugi projekat za koji je potpisan memorandum u Dubrovniku, za deonicu Koridora 11 od Požege do Boljara, takođe raditi na pripremi za zaključivanje komercijalnog ugovora.

- Ove godine nas očekuje početak izgradnje tri nova auto-puta: za deonicu Preljina-Požega već je postavljen kamp izvođača, a na leto krećemo radove i na deonici Sremska Rača-Kuzmimn, kao i na Moravskom koridoru - navela je ministarka. 

Na kolegijumu je razmatran status i ostalih infrastrukturnih projekata čiju realizaciju kontroliše Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Komentari (0)

Loading