Dragomir Karić: Treba da se pomirimo sa SAD i nećemo imati probleme sa Albancima

Autor: Tanjug

Vesti

12.04.2019

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodni poslanik i zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije Dragomir J. Karić izjavio je danas da ima velike istine u onome kad kažu da Srbija treba da se pomiri sa Amerikancima i da neće imati više nikakvih problema s Albancima.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Dragomir Karić

- Iskreno se divim predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, samo mogu da zamislim kakve teške razgovore vodi. To ovi koji ga kritikuju ne znaju - kazao je Karić na TV Hepi.

Prema njegovim rečima, Ramuš Hardinaj je na toj televiziji rekao: "Našu spoljnu politiku ne vodimo mi, vodi je Amerika". 

- Moj prijatelj Pacoli je valjda tu da sprovede ono što Amerika kaže. Ima velike istine u onome kad kažu da Srbija treba da se pomiri sa Amerikancima i da neće imati više nikakvih problema s Albancima - naveo je Karić, navodeći da "Albanci jesu teški pregovarači, pogotovo što nisu oni pregovarači...".

Karić veruje u mogućnost zajedničkog života Srba i Albanaca, ali i napominje da "svi znamo da sve zavisi od velikih sila, pre svega SAD".

On je napomenuo da su Srbi i Albanci vekovima na ovim prostorima i niko nikog ne može da promeni za nekog drugog suseda.

- Stoga se ne slažem s mnogim političarima i analitičarima da su Kosovo i Metohija Srbima kamen oko vrata. Mi možemo zajedno napred i to ćemo svima pokazati. Postoji samo jedan jedini uslov - a to je da nam što manje pomažu oni koji žele večiti, neprekidni konflikt na ovim našim prostorima - zaključio je Dragomir J. Karić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading