Otkriveno zašto je smenjen ministar Teodosijević

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.04.2019

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka agencija AP prenela je juče da je premijer privemenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj smenio ministra lokalne samouprave Ivana Teodosijevića iz Srpske liste zbog, kako navodi, "uvredljivog govora".

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ivan Teodosijević, smenjeni ministar u Haradinajevoj vladi

Agencija navodi da je Haradinaj smenio Teodosijevića jer je "koristio govor mržnje zasnovan na etničkoj pripadnosti kako bi oklevetao ratne žrtve bivšeg srpskog predsednika Slobodana Miloševića".

Kako se navodi, Haradinaj je na svom nalogu na Fejsbuku objavio da je smenio Teodosijevića i da je naveo da u njegovom kabinetu "nema mesta za bilo koga ko vređa druge na etničckoj, rasnoj ili drugoj osnovi". 

AP piše i da je Teodosijević rekao da je "masakr kosovskih civila u Račku 1999. godine" bio "čista izmišljotina", ističući da je taj događaj podstakao NATO da "uskoči i zaustavi rat".

Agencija prenosi i, pozivajući se na RTS, da je Teodosijević "borce za albansku nezavisnost" nazvao "teroristima".

Teodosijević je rekao da u Račku, na Kosovu i Metohiji, nije bilo masakra, već da su u tom mestu tokom poslednjih sukoba poginuli albanski teroristi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading